Transformari uimitoare, emotionante, socante, surprinzatoare, amuzante si inspirationale vor putea fi vazute in show-ul care distruge mituri, cladeste succesul si sustine motivatia. Este nevoie de putina imaginatie si de multa munca pentru a depasi situatiile dezastruoase in care se afla restaurantele ce vor fi prezentate in emisiune.
Conceptul de restaurant este un business complex, ce necesita un plan de afaceri detaliat, o proiectie economica si un buget realist. Experienta de 35 de ani in hospitality business il determina pe Chef Victor Melian sa declare: „Majoritatea patronilor fac bugete modelate dupa dorinta lor, si nu dupa cifre si aspecte reale. Aceasta actiune are un rezultat imediat: colapsul.”
Alte elemente delicate si frecvent neglijate sunt comunicarea si marketingul, precum si cunostintele de psihologie. „Pana la urma este vorba despre un business care lucreaza cu si pentru oameni”, a completat Chef Victor Melian.
Igiena – factorul esential intr-un restaurant
Primele restaurante care au primit vizita echipei Vine CHEFul! au creat inca de la prima intalnire divergente intre Chef Victor Melian si personal. Victor a fost extrem de deranjat de lipsa igienei in restaurant, precum si de indolenta personalului, care are drept rezultat distrugerea alimentelor.
„Cel mai mult ma deranjeaza mizeria, lipsa igienei si indolenta patronilor, acestea avand drept rezultat o risipa uriasa de materie prima. As vrea sa simt o mana forte, care sa impuna conditii de igiena si depozitare a alimentelor intr-un mod corespunzator”, a declarat Chef Victor Melian.
Incepand cu 10 martie, Vine CHEFul! promite sa imbunatateasca modul in care ar trebui sa functioneze un restaurant, ingloband o serie extinsa de aspecte: de la modul de preparare al alimentelor, la notiuni de business, design si concepere a meniurilor.