Astfel, chelnerii nu vor lăsa niciodată meniul pe masă, în primul rând pentru a oferi spaţiu clienţilor să se simtă în largul lor şi cât mai relaxaţi, dar au şi un alt scop, care este, de fapt, unul strategic prin care să te facă să cheltuieşti mai mulţi bani.
Prin acest truc simplu, chelnerii reuşesc să ţină mai uşor evidenţa comenzilor, dar este şi o strategie prin care patronii reustaurantelor o pun în practică astfel încât clienţii să facă comenzi mai valoroase. Ei mizează astfel pe ideea că, fără un meniu în faţă, clienţii pot comanda feluri de mâncare fără să se uite la preţ şi astfel pot face comenzi mai valoroase.
Totodată, fără un meniu la masă, chelnerul are astfel ocazia de a merge de mai multe ori la clienţii săi pentru a-i întreba dacă mai au nevoie de ceva. Cum amabilitatea este mereu răsplătită, această tactică le poate aduce chelnerilor şi mai mulţi bani în buzunar, adică un bacşiş mai consistent.