Bobby Fry, proprietarul restaurantului Bar Marco, are toate sansele sa schimbe felul in care functioneaza restaurantele din toata lumea, dupa ce planul sau de business a devenit viral pe internet, iar pe Twitter a primit mii de retweet-uri.
El a hotarat ca din luna aprilie a anului 2015 sa-si recompenseze altfel angajatii, fara sa se bazeze pe bacsisurile lasate de clienti. In schimb, el le ofera salariu fix de 35.000 de dolari, asigurare de sanatate si procent din afacere (la inceput, fiecare actiune valoreaza 1 dolar).
Proprietarul sustine ca preturile din meniu nu vor suferi modificari: “Planul nostru se va baza mai mult pe incasari, in special pentru extinderea cramei”.
Noul model de business aduce insa si mai multe responsabilitati pentru angajati: "Acestia vor participa la intalniri bilunare legate de administrarea finantelor. Ne dorim transparenta totala”.
Bineinteles, exista si parti negative la interzicerea bacsisurilor. De regula, chelnerii care lucreaza intr-un restaurant de lux se intorc acasa cu bani frumosi.
Sursa: www.entrepreneur.com