19 mai este decretata Food Revolution Day, o zi in care sa constientizam ca trebuie sa schimbam felul in care privim mancarea pentru a trai mai sanatos.

La nivel mondial, numarul celor care sufera de obezitate s-a dublat din 1980 si pana acum, iar in fiecare zi 2.8 milioane de adulti din toata lumea mor pentru ca sunt supraponderali sau obezi. Acest lucru trebuie sa se schimbe, crede Jamie Oliver, un militant neobosit al meselor sanatoase.

Food Revolution Day chiar asta isi doreste. Sa ne faca sa fim constienti asupra hranei, asupra alegerilor alimentare pe care le facem zilnic si asupra problemelor din comunitatea in care traim. Indiferent de numarul kilogramelor, mancarea sanatoasa este importanta pentru un stil de viata echilibrat.

Food Revolution Day inseamna sa sustii hrana sanatoasa, indiferent ca este vorba de oameni simpli, institutii, scoli sau restaurante. In toata lumea, 58 de tari iau parte la in aceasta campanie, iar 638 de orase organizeaza evenimente legate de acesta zi. In Romania au loc 13 evenimente la care poti lua parte, dar chiar daca nu ajungi la ele poti participa la Food Revolution Day prin schimbari mici pe care le poti face in legatura cu mancarea.

In loc sa mergi la restaurant sau la fast-food, gateste ceva acasa pentru tine si pentru prieteni. Nu trebuie sa fie ceva complicat, ci sanatos! In loc sa cumperi legumele de la supermarket, mergi la piata sau la o ferma bio. Sustine cauza alimentatiei sanatoase in cercurile tale de prieteni, pe retele de socializare, la job sau la scoala.

Pe pagina Food Revolution Day gasesti toate locatiile in care azi au loc evenimente dedicate revolutiei impotriva alimentatiei nesanatoase.

Tu cum ai vrea sa te implici?