Mananca inainte de petrecere
Este absolut esential. Consumul de alcool pe stomacul gol este o reteta sigura spre dezastru. Asa ca, inainte de petrecere, cu atat de mult daca este una de munca, ia o cina copioasa. Gradul de alcool din sange este cu atat mai mare cu cat se goleste stomacul. Proteinele si grasimile sunt digerate mai greu, asa ca poti conta pe ele. 

Bea multa apa
Alcoolul este diuretic, ceea ce inseamna ca vei merge mai des la toaleta si ca te vei deshidrata. Nu doar ca este reteta sigura pentru mahmureala, dar nici creierul deshidratat nu functioneaza prea bine. Astfel, te vei simti mai ametit decat esti in realitate. Asa ca, apa este cel mai bun aliat al tau. Pentru fiecare bautura consumata, bea si un pahar de apa.

Dormi bine inainte
Probabil ai trecut si tu cel putin o data prin acea stare de "betie de oboseala". Cand organismul tau se comporta ca si cum ar fi consumat alcool, desi in realitate esti doar obosit. Ei bine, gandeste-te ca daca nu esti in forma buna, e suficient sa bei un singur pahar ca sa te comporti ca si cum ai baut o sticla de bautura. Dormi cat de mult poti in noaptea dinaintea petrecerii.