Dupa 11 editii in care s-au impartit verdicte, s-au ales concurentii, s-au facut eliminari, s-a gatit contra cronometru, in bucatarie sau in deplasare, s-au etalat talente culinare uimitoare, dar au iesit la iveala si dezamagiri, dupa ce au curs sute de feluri de condimente, dar si lacrimi, dupa ce emotiile au fost asezonate cu simt de organizare, a venit momentul ca cei mai buni dintre cei mai buni sa se infrunte in finala pe care telespectatorii ProTV o vor putea urmari in doua parti, marti si miecuri.

Nu vor lipsi invitati de seama din domeniu, precum Chef Henrik Sebok sau Chef Joseph Hadad, si nici vedete foarte indragite precum Smiley, Andi Moisescu, Horia Brenciu sau Alex Velea, momentele emotionante vor condimenta competitia, iar Florin Busuioc va avea o aparitie savuroasa.

Marii finalisti se decid in editia de marti

Seara de marti se va deschide la MasterChef cu o semifinala in care se vor lupta cei 8 ramasi in concurs: Alexandru Petricean, Simona Paslaru, Gabi Godeanu, Bogdan Alexandrescu, Petru Buiuca, Andreea Moldovan, Mehrzad Moghazehi si Mimi Nicolae.

Fiecare va incerca in timpul acestei probe eliminatorii sa dea dovada propriei maiestrii si inventivitati, astfel incat platingul prezentat in fata juratilor – un adevarat autograf culinar pentru fiecare dintre ei – sa le asigure intrarea in finala.

Cei opt concurenti vor avea la dispozitie zeci de ingrediente din care sa combine ca niste adevarati magicieni si sa dea nastere unor preparate fabuloase.

Miza probei este enorm de mare – intrarea in finala – astfel ca presiunea va fi pe masura. ”Sunteti ultimii opt din 2000. Vreau sa simt asta”, le va spune Chef Catalin Scarlatescu. ”Concursul asta e foarte misto, dar trebuie sa muncesti mult ca sa ramai in el”, va adauga Mimi. La finalul acestei probe, doi concurenti vor fi eliminati si vor parasi competitia, totodata aflandu-se si care sunt cei 6 finalisti ai primului sezon MasterChef.

Cei intrati in finala nu vor rasufla insa usurati deorece ei vor fi imediat supusi unor probe cu adevarat de foc, ce se vor lasa din nou cu eliminari. Ei se vor infrunta in teste care mai de care mai solicitante, demne de toate etapele spectaculoase pe care le-a oferit acest sezon.

Gatitul pentru aproape 200 de nuntasi, testul sub presiune sau cutia misterelor au fost floare la ureche pe langa ceea ce promit probele acestei etape. Competitia devine din ce in ce mai stransa, astfel ca cei ramasi in cursa vor face un adevarat slalom printre ingrediente si vor incerca sa impresioneze juriul si pe invitatii acestuia pentru a ramane in concurs.

Invitati surpriza vor testa preparatele concurentilor

Cei ajunsi pana in aceasta etapa se vor intalni, printre altii, si cu Florin Busuioc, care va avea o aparitie savuroasa in editia de marti, 5 iunie, alaturi de Nicolai Tand, o personalitate cu o experienta impresionanta in domeniu, si George Butunoiu, un reputat critic culinar. Iar in editia de miercuri, 6 iunie, cei ramasi in concurs vor avea parte de noi surprize pentru ca in platoul show-ului de la Pro Tv vor pasi vedete precum Smiley, Horia Brenciu, Andi Moisescu sau Alex Velea, care se vor lasa si ei cuprinsi de frenezia ingredientelor fabuloase de la MasterChef.

Nu mai putin spectaculoasa va fi aparitia celor doi chefi renumiti, Chef Henrik Sebok si Chef Joseph Hadad, care revin pe platourile MasterChef. Care va fi rolul lor, dar si ce suprize le rezerva concurentilor ajunsi in aceasta etapa, telespectatorii ProTV vor afla in editia de miercuri, 6 iunie.

Marea finala MasterChef Romania

Finala MasterChef, o adevarata proba de foc, asa cum o considera si cei trei chefi jurati, va scoate, pe parcursul a sase probe difuzate atat marti, cat si miercuri, ce este mai bun din cei ramasi sa se infrunte, astfel ca o serie de probe solicitante vor aduce noi si noi eliminari pana la alegerea primului MasterChef al Romaniei.

De la o proba la alta, numarul finalistilor va scadea pana cand vor ramane numai doi intre care se va da duelul final. ”Veti vedea cativa oameni care gatesc de parca viata lor ar depinde de asta! Veti vedea cateva probe interesante, surprize, drama si suspans, iar la final, o persoana care se va putea mandri cu victoria si, implicit, cu titlul de primul MasterChef al Romaniei”, promite juratul Florin Dumitrescu.

”Vom avea parte de o adevarata finala cu multa presiune si stres, dar si emotie fara margini. Pe scurt, un spectacol pe masura show-ului de pana acum”, adauga si Sorin Bontea, in timp ce Catalin Scarlatescu e convins ca ultimele probe ale show-ului vor aduce ”ceva ce nu am vazut tot concursul”.

Ce probe vor avea de trecut pana acolo concurentii, dar si cine este castigatorul primului sezon MasterChef Romania si al premiului de 50.000 de euro, telespectatorii ProTV vor afla pe 5 si 6 iunie, de la 20.30.