Pe blogul său, chef Hadad ne dă rețeta pentru supă cu legume în stil marocan. E un preparat specific zonei Africa de Nord, perfect pentru perioada asta, întrucât ajută mult imunitatea. Este indicată și celor care sunt răciți, datorită condimentelor, ghimbirului și lămâii.
"Trăim vremuri ciudate. Personal, simt această criză ca pe o lecție. O lecție de la Dumnezeu. Prea am uitat cine suntem, prea am uitat să avem grijă de noi, de cei dragi, de natură, prea am luat totul ca și cum ni s-ar cuveni. Așa că eu unul, profit de această perioadă pentru a mă reseta, pentru a sta acasă cu familia, pentru a mă bucura de ceea ce am, pentru a găti simplu și gustos.
Și cum m-am pus pe gătit acasă zilnic, voi împărtăși cu voi multe dintre rețetele cu care am crescut eu, în Maroc și în Israel. Una dintre cele mai iubite rețete este supa de legume, cu ghimbir și lămâie."
Rețetă: Supă de legume în stil marocan
Ingrediente ( 5 persoane)
- 2 cepe albe
- 2 morcovi
- 1/2 radacină de țelină
- 1 legatură de pătrunjel
- 1 lingură de ghimbir curățat și tocat cuburi mici
- 1/4 conopidă
- 1 & 1/2 dovlecel
- 1 pahar de linte
- 1 lămâie (preferabil lime)
- 2-3 caței de usturoi
- sare
- piper negru zdrobit
- 4-5 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare: Supă de legume în stil marocan
Spălați bine lintea. Puneți la fiert cu 4 pahare de apă. După ce fierbe, o lăsați deoparte dar păstrați puțin din apa în care a fiert.
Tăiați ceapa în sferturi, zdrobiți usturoiul și îl tăiați mare, dovlecei tăiați pe jumătate și apoi felii de câte 1 cm. Tăiați morcovul rondele de cc 1 cm, spălați țelina și o tăiați în 4, iar conopida o rupeți în buchetele. Pătrunjelul se toacă mărunt. Se poate adăuga și coriandru, cui îi place.
Puneți într-o oală 2,5 L de apă la fiert. Adăugați uleiul de măsline, ceapa, usturoiul și ghimbirul, până devin transparente. Adăugați morcovul și țelina, amestecați foarte bine.
În paralel, luați lintea fiartă și puneți-o în blender cu puțină zeamă din apa în care a fiert (cc 2 pahare). Când s-au înmuiat morcovul și țelină, adăugați crema de linte în supă. Adaugati apa și restul de legume înăuntru. Adăugați sucul de lămâie (daca lămâia e mare, folosiți doar jumătate). Asezonați cu sare și piper. Lăsați la fiert aproape 45 de minute. Lintea ajută să strângă puțin supa. Înainte să fie gata, puneți 1/2 lingurița de curcuma, 1 linguriță de cumin și 1/2 baton de scorțișoară.
1/2 coriandru uscat, cine dorește mai aromat.
Se poate da prin blender toată supa, pentru a o face cremă. Se poate adăuga și carne de pui, pentru un surplus de proteină. Avem oricum proteine de la linte. Având în vedere că stați mai mult în casă în această perioadă, nu trebuie să mâncați mult, important e să mâncați bine.
Foto Facebook