Prima proba a serii: o masa pentru 100 de soferi de taxi in 120 de minute

Sincer, la proba asta imi este destul de greu sa va povestesc ce au gatit concurentii si, in curand, o sa va dati seama si de ce. Pe scurt, concursul a constat in gatirea catorva zeci de kilograme de mici si a altor cateva zeci de kilograme de salata. In timpul probei, concurentii au fost impartiti in doua echipe conduse de Petru (echipa albastra) si Lili (echipa rosie). Albastrii s-au impus categoric, cu scorul de 67-34.

Spectacolul a fost, de data aceasta, asigurat nu de preparatele nemaivazute ci de relatiile intreumane. Inca de la finalul editiei anterioare, de cum am aflat componenta echipelor, eram pregatiti pentru o editie de Local Kombat in varianta femininia. Si chiar asa a iesit. SIngurul lucru neobisnuit era ca, in loc de sigla sport.ro, pe ecran era cea a Pro TV. Alaturarea aceasta Andreea si Izaura in echipa cu Lili a fost ceva ce pana si directorii de casting de la Hollywood si-ar dori sa poata face. Macar o data in viata :).

In caz ca ati pierdut show-ul va oferim cateva mostre din spectacolul fetelor:


JA-LE in echipa rosie. Andreea despre capitanul echipei: Imi vine sa-i infig un cutit in cap pe masterchef.protv.ro

Proba eliminatorie: doua retete preparate de nume mari in bucataria romaneasca

Cei doi chefi invitati sa gateasca pentru concurentii din echipa rosie (cea invinsa in prima proba) au fost Joseph Hadad si Tudor Constantinescu. Aparitia celor doi a starnit reactii extrem de puternice in randul celor ramasi in concurs:

“Este o legenda vie. Ma simt de parca l-am vazut pe Mozart live” - Andreea

“Acestia oameni sunt niste semizei pentru mine” - Izaura

O parte dintre castigatorii probei anterioare aproape ca isi doreau sa fi pierdut proba pentru a avea onoarea de sta langa cei doi si a invata cate ceva din trucurile lor.

Preparatele aduse de cei doi pentru a testa concurentii MasterChef:

Joseph Hadad - ton rosu cu langustine


Intalnire de gradul 0 cu excelenta. Cheful care si-a dat demisia de la Camp David pentru ca Bill Clinton i-a cerut hamburger pe masterchef.protv.ro

Tudor Constantinescu - Moelleux au chocolat


Petale de trandafir, foite de aur si ciocolata delicioasa. Un desert-capodopera de Tudor Constantinescu pe masterchef.protv.ro

Singura care a reusit sa se apropie, cu preparatele ei, de exemplele celor doi a fost Andreea. Lili si Izaura au parasit MasterChef in urma probei. Daca in cazul lui Lili motivul eliminarii au fost unul strict culinar, eliminarea Izaurei s-a datorat si lipsei de fair play aratata in proba (a ascuns ingrediente de ceilalti concurenti, a continuat sa lucreze la designul farfuriei dupa expirarea timpului).

O noua proba in deplasare: gatit la cota 2000

Bucataria MasterChef s-a mutat din parcarea insorita a unui hypermarket (unde s-a desfasurat prima proba) tot in aer liber dar de data asta unul ceva mai rece. In bucataria improvizata la cota 2000, concurentii au avut de realizat un meniu complet pentru cca. 100 de oameni infometati dupa cateva ore de schi. Dificultatea probei nu a constat in timpul scurt avut la dispozitie si nici in complexitatea retetelor pregatite. Conditiile meteo, ger si viscol. au fost cele care s-au jucat cu nervii concurentilor. In ciuda problemelor, dupa fetele satisfacute ale “clientilor” se pare ca ambele echipe s-au descurcat foarte bine.

Rezultatul il vom vedea in editia viitoare. Pana atunci, puteti revedea MasterChef pe voyo.ro sau in reluare pe Pro TV, duminica de la ora 14:00.