1. Potrivit topului celor mai bogati britanici in 2012, alcatuit de Sunday Times, Jamie Oliver este pe locul 501 in randul englezilor avuti, cu mult peste rivalul Gordon Ramsay. Averea lui este estimata la 150 de milioane de lire sterline, adica 240 de milioane de dolari.

2. Retetele celebrului bucatar au reusit sa influenteze stilul de viata si dieta englezilor mai mult decat programele de informare ale autoritatilor. 19% dintre britanici spun ca Jamie Oliver si retetele lui simple sunt sursa de inspiratie in materie de preparate culinare. Asta in timp ce sfaturile venite de la  Ministerul mediului, alimentelor si al agriculturii sunt urmate doar de 2% dintre oamen

3. Cu “Retete in 30 de minute” Jamie Oliver a devenit cel mai bine vandut autor de carti de bucate din Marea Britanie si al doilea cel mai bine platit autor din Regat dupa JK Rowling

4. Celebrul bucatar a gasit o comoara de peste un milion de lire sterline in subsolul noului sau restaurant.cand a transformat o veche banca din Manchester in restaurant. In timpul lucrarilor de reabilitare, muncitorii au descoperit seifuri din 1935.

5. Bucataria lui preferata este cea italiana.
El si-a petrecut in Italia luna de miere si a fost bucatar in doua restaurante cu specific italian faimoase: The River Café si London’s Neal Street. In plus, e prieten la catarama cu Gennaro Contaldo si a deschis impreuna cu el, in 2008, lantul de restaurante Jamie’s Italian, care are acum 30 de locatii in toata lumea. Citeste si: Cele 10 alegeri pe care le face din bucataria italiana

6. Jamie Oliver a intrat in Cartea Recordurilor. El este cunoscut pentru rapiditatea din bucatarie si a stabilit un nou record mondial pentru cei mai multi ardei iuti tocati in 30 de secunde.

7.   Cand nu e bucatar, Jamie Oliver este un familist convins. Programul lui este foarte incarcat, dar se straduieste sa petreaca mai mult timp acasa cu familia. Spune ca gateste pentru ai lui in weekenduri , cand impreuna cu sotia Jools si copii – Poppy (10 ani), Daisy (9 ani), Petal (3 ani) si micutul Buddy (2 ani) – fug din Londra la casa lor de la tara din Essex. “Cand ne strangem cu totii la cina e minunat. Cred ca e de neiertat sa nu iei niciodata masa cu familia. E felul in care copiii invata bunele maniere si este ceea ce tine familia unita”, spune bucatarul.

8. Jamie Oliver e casatorit de 12 ani cu Jools, iar relatia lor e de multe ori subiect de stiri.

9. Jamie recunoaste ca nu sta prea mult pe internet si nici nu cauta stiri despre el pe Google. Isi permite numai 15 minute pe zi pe contul lui de Twitter pentru a vedea ce feedback au proiectele sale. “Cand esti persoana publica nu face prea bine la suflet sa stii ce cred sau spun altii despre tine”, spune Jamie.

10. Este dependent de chilli. Celebrul bucatar spune ca e innebunit dupa ardeii iuti (chilli), e chiar dependent de ei si crede ca unul din compusii lor este un bun stimulant al fericirii. Ii plac atat de mult ardeii iuti, incat e primul lucru pe care il gusta dimineata, inainte de cafea.

Vezi mai multe poze personale cu el si familia lui in galeria foto.