O multime de afise care sa iti arate cati kilometri trebuie sa mergi pe jos ca sa arzi caloriile dintr-o cutie de suc ar putea avea succes in a-i convinge pe americani sa renunte la bauturile dulci. Cel putin asa spera autoritatile din New York, iar o cercetare recenta sustine ca o astfel de abordare a problemei ar putea avea efecte pozitive. Asocierile dintre activitatile fizice si calorii ar putea sa ii convinga pe oameni sa faca alegeri mai sanatoase in privinta mancarurilor.

Studiul realizat de Universitatea din Carolina de Nord si publicat in revista Appetite a aratat ca oamenii care vad un meniu fara detalii nutritionale, dar in care fiecare fel de mancare este convertit in miscarea necesara pentru a consuma caloriile ingerate, sunt tentati sa comande o masa mai usoara.

Urmatorul pas, spun cercetatorii, este sa implementeze astfel de meniuri in restaurante adevarate sau macar in cantinele scolilor.

Desi 100-200 de calorii in minus nu par un efort foarte mare, ele chiar conteaza pe cantar. Un studiu facut in 2011 de Institutul National de Sanatate din SUA arta ca o reducere chiar si cu 10 calorii a consumului zilnic ar putea sa ne ajute sa slabim 500g in 3 ani.

Sursa: Huffington Post