In urma celor trei probe ale serii, Ramon a parasit emisiunea de la PRO TV, renuntand sa mai lupte si facand intentionat greseli pentru a fi eliminat, in vreme ce simpaticul Anni, poreclit Raj Kapoor, a castigat pentru prima oara o proba si a oferit unul dintre cele mai emotionante momente din concurs.

Prima proba a serii, Cutia Misterelor, le-a adus concurentilor sarcina de a gati coquelet, dar si foarte multe emotii. Anni, indianul de la “MasterChef”, a fost cel care a castigat proba cu un plating savuros in care a combinat carnea de pui cu un sos inedit de cafea. Medical de la Oradea a fost atat de fericit ca a castigat aceasta proba, incat nu si-a putut stapani lacrimile. Anni a fost laudat de chefi, care i-au apreciat enorm farfuria, numind-o una dintre cele mai bune din toate timpurile la “MasterChef”.

Daca initial a dansat de bucurie, Anni si-a lasat frau liber sentimentelor si a marturisit ulterior cat de tare l-au durut vorbele colegului sau, Cristian, care i-a spus ca este “o pata de culoare” si de aceea nu risca eliminarea din concurs. Cu atat mai mult s-a simtit Anni indreptatit sa fie la “MasterChef”, cu cat juratii au avut cuvinte de lauda pentru felul in care gateste, cel mai important lucru pentru el. Ceilalti colegi au fost de-a dreptul impresionati de bucuria sincera a lui Anni, iar Jessica a fost cel mai vizibil miscata de reactia indianului, mai ales ca si ea a trait mult timp in afara granitelor si, dupa cum a marturisit, la inceput nu a fost primita cu bratele deschise. 

Cea de-a doua proba a serii i-a adus pe concurentii de anul acesta fata in fata cu finalisti ai primelor doua sezoane “MasterChef”. Bucuria de a-i vedea pe acestia din urma in actiune a fost insa umbrita de sarcina data de jurati: aceea de a reproduce farfuriile fostilor concurenti, farfurii elegante, complicate, care le-au dat reale batai de cap celor aflati in competitie. Anni, cel care a castigat avantajul probei precedente, a fost cel care a ales ce trebuie sa gateasca fiecare in parte, iar finalul probei i-a adus pe cativa dintre conucrenti la Testul sub presiune. La ultima proba a serii, cei intrati la Testul sub presiune au primit provocarea de a ghici anumite ingrediente legati la ochi, fara sa vada ce se afla in boluri si bazandu-se exclusive pe miros.

Testul sub presiune i-a adus fata in fata pe Ramon Chicireanu si pe Gabriela Simion, ambii reusind sa ghiceasca acelasi numar de ingrediente. Pentru a-i departaja, juratii au decis sa ii trimita la duel. Misiunea? Aparent banala, insa cu atat mai complicata: sa prajeasca un ou. Primul care a gresit a fost Ramon atunci cand a decis sa foloseasca ulei de masline. Gabriela nu s-a lasat mai prejos si a stropit oul cu ulei peste galbenus, reusind sa-l arda. Cand toti il dadeau castigator pe Ramon, acesta a mai facut o gafa: a intors oul si l-a prajit pe ambele parti. Asa cum era de asteptat, Ramon a fost eliminat din concurs.

Insa adevarata surpriza a fost dezvaluita la final. Ramon a marturisit ca si-a dorit sa paraseasca “MasterChef” deoarece competitia devenea din ce in ce mai dura pentru el, iar dorul de familie si-a spus cuvantul. La randul ei, si Gabriela a marturisit la finalul probei ca si ea a gresit intentionat, crezand ca va fi eliminata, pentru ca se simtea mult prea obosita pentru a mai continua “MasterChef”.

 

Tags: MasterChef