Aluatul de pizza este usor de facut si are 4 ingrediente de baza: faina, sare, drojdie si apa calda. Drojdia este de fapt o ciuperca vie care, atunci cand intra in contact cu apa calda, descompune zaharuri existente in faina si elibereaza dioxid de carbon, facand astfel aluatul sa creasca.
Apoi, aluatul este modelat pentru pizza si este uns cu un sos, de regula care contine si rosii si care este acid.
Deasupra, se adauga branza: de cele mai multe ori mozzarella, o branza moale, care se topeste si se intinde, care vine ca un rasfat pentru papilele gustative, datorita texturii delicioase. Acestea sunt doar cateva aspecte care, impreuna, creeaza una din cele mai apreciate mancaruri din lume.
Dupa ce o echipa de cercetatori a declarat mozzarella ca fiind cea mai potrivita branza pentru pizza, alti cercetatori, de la American Chemical Society, a studiat reactiile chimice care au loc la prepararea acestei specialitati italiene.
Pentru mai multe detalii, urmareste video-ul de mai jos: