Dupa ce au simţit pe pielea lor cum este sa gatesti pentru un numar mare de persoane la nunta lui Edi şi a Silviei Stancu, concurenţii primesc in editia din acesta seara sarcina de a gati pentru nu mai putin de 400 de persoane, la cantina saracilor.

Un bucatar adevarat trateaza mancarea cu acelasi respect, indiferent ca gateste acasa, pentru VIP-uri sau pentru oameni simpli, astfel ca aceasta proba va aduce cu sine multa presiune si stres. Concurentii se vor impărţi din nou in doua echipe, una rosie si una albastra, iar Sidia Sissoko, cel care saptamana trecuta a castigat un avantaj, isi va putea alege coechipierii. Mai mult, liderii vor fi responsabili de preparatele pe care fiecare echipa le va avea de pregatit, deoarece ei vor fi cei care vor trage la sorţi meniul echipei lor.

Odata intrati in bucatarie, concurentii trebuie sa dea dovada ca au invatat lectia ultimei probe in deplasare, cea de la nunta, si ca acum stiu sa se organizeze mai bine cand este vorba de impartirea sarcinilor, ca stiu sa isi asculte sefii de echipa, ca presiunea timpului este un aspect cu care pot lucra si ca preparatele pe care le au de gatit trebuie sa iasa ca la carte.

Mai mult decat atat, faptul ca vor avea de gatit pentru persoane defavorizate, carora le pot oferi o bucurie prin munca depusa de ei in bucatarie, ii va motiva şi mai mult.

"E fabulos, e mai mult o satisfactie sufleteasca pentru mine si sunt sigura ca si pentru colegii mei", spune Liliana, in vreme ce Mimi marturiseste: "Imi doresc sa-i ajut din tot sufletul, cred ca o sa fie o experienta unica".

Ce preparate vor avea cele doua echipe de gatit, ce reactii spectaculoase se vor naste in bucatarie, ce piedici vor avea de trecut concurentii, ce comentarii vor imparti in stanga si-n dreapta juratii, dar mai ales cine castiga si cine pierde, afli in editia "MasterChef" din aceasta seara de la 20.30, la Pro TV.

Tags: stiri, MasterChef