Sa faci popcorn pe aragaz pare acel act magic pe care nu crezi ca vei fi in stare sa il duci la bun sfarsit vreodata. Nu este nimic magic si nici nu ai nevoie de tehnici speciale. Odata ce ii deprinzi secretele nu iti vei mai dori vreodata sa cumperi popcorn la punga.
Ce ai nevoie ca sa faci popcorn in mod traditional
- 3 linguri ulei (de floare soarelui)
- 65-75g boabe de porumb pentru floricele
- o oala cu fund dublu, suficient de adanca si un capac din sticla potrivit
Mod de preparare:
1. Incinge uleiul in oala, pe foc mediu spre mare.
2. Pune doar trei boabe de porumb in ulei. In momentul in care acestea incep sa pocneasca si sa infloreasca pot adauga restul boabelor.
3. Acopera cu un capac si misca usor oala (fara sa o indepartezi de pe foc), pentru a preveni arderea boabelor de porumb.
4. Continua sa agiti oala pana cand aproape toate boabele au pocnit si s-au deschis frumos.
5. Opreste focul si continua sa misti oala. Intotdeauna vor mai cateva boabe ratacite care se vor deschide ultimele. Nu indeparta, insa, capacul pana cand nu esti sigur ca toate floricelele sunt coapte.
Extra sfaturi:
- Foloseste un ulei cu un punct ridicat de ardere. Daca nu iti place cel de flaorea soarelui, poti incerca uleiul de arahide.
- Daca floricelele nu sunt crocante si uscate, incerca inca o data operatiunea si aseaza capacul pe oala astfel incat sa lasi o fanta prin care sa iasa aburul.
- Daca vrei sa adaugi unt, branzeturi rase, sare sau alte condimente peste popcorn, fa-o cat este inca fierbinte pentru ca va absorbi mai bine aromele.
Vrei sa incerci ceva special? Iti dam o reteta de popcorn dulce.