1. Paine cu usturoi, parmezan si mozzarella
Laura, bloggerita internațională de la Laura in the Kitchen iti propune o reteta savuroasa, in care aroma intensa a usturoiului se impleteste cu cea a parmezanului. De incercat neaparat!
Ingrediente:
- 1 Ciabatta
- 6 catei de usturoi
- 4 linguri ulei de masline extra virgin
- 2 linguri de patrunjel proaspat
- 100g mozzarella
- parmezan ras
Preparare:
Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Intinde o foaie de copt cu o folie de aluminiu deasupra si pune deoparte.
Intr-un blender, amesteca uleiul de masline, patrunjelul si usturoiul pana devine o pasta. Bineinteles, poti sa le amesteci si manual, dupa ce ai pisat usturoiul.
Taie ciabatta in doua si unge-o cu acest mix. Acopera jumatatile de ciabatta cu folie de aluminiu si lasa-le la copt timp de 10 minute.
Dupa acest timp, scoate-le din cuptor, pune mozzarella si parmezan peste si pune din nou la cuptor pentru inca 10-15 minute.
2. Paine cu unt, usturoi si patrunjel
Aussie, de la canalul de Youtube "Cook with Aussie" iti propune o alta reteta, la fel de simpla, dar care contine si unt.
Ingrediente:
- 80g unt moale
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura patrunjel proaspat, maruntit
- sare
Preparare:
Foloseste orice paine vrei. Lasa untul la temperatura camerei ca sa fie moale. Adauga usturoiul pisat, patrunjelul si putina sare. Amesteca bine pana obtii o crema de unt. Intinde-o pe paine si lasa la cuptor aproximativ 10 minute.
PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE: