Nu toata lumea se poate lauda ca mananca suficiente legume pe parcursul zilei, desi acestea ar trebui sa faca parte din dieta noastra echilibrata. Prin includerea unei portii chiar de prima masa a zilei ai toate sansele sa sporesti cantitatea lor de peste zi si, in plus, sa iti incepi ziua cu mai multa energie.

Indiferent ce preferinte ai pentru micul dejun suntem siguri ca vei gasi o varinta potrivita prin care sa adaugi si mai multe legume in farfurie. Noi avem 4 propuneri care sa te ajute sa iti schimbi in bine masa cea mai importanta a zilei.

1.Adauga porumb in retele pentru micul dejun. Nu ne referim doar la fulgii de porumb care pot fi preferatii tai langa iaurt, ci si de boabele de porumb din conserva sau congelate pe care le poti pune in birose sarate si in omlete.

2.Oua si legume. Sunt cea mai buna combinatie de proteine si vitamine pentru prima masa a zilei. Multe legume pot fi ingredient principal in omlete, iar daca iti place sa le consumi in stare cruda le poti pune langa un ou fiert si le poti lua chiar si la pachet. Pune spanac intr-o omleta si aseaza-o intr-o chifla pentru un mic dejun satios.

3. Alege un mic dejun mexican, bogat in legume. Bucataria mexicana e speciala si are o multime de combinatii inedite. Preferatele noaste pentru micul dejun sunt tacos si burittos in care legumele isi fac loc cu usurinta.

4. Doua mese intr-una singura. Adica, sandvisuri care sa contina si putina carne, dar si o portie buna de legume si care poti fi pregatite si pentru micul dejun, dar si pentru pranz.