Biscuiții sandwich sunt un produs clasic pe care îl iubim cu toții. Se găsesc sub mai multe forme și cu numeroase arome forme, însă există o îndoială pe care o împărtășim cu toții în ceea ce privește acest dulce: De ce umplutura biscuiților se lipește doar de o parte? 

Această îndoială este mai frecventă decât crezi, motiv pentru care un grup de cercetători de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) a supus celebrul Oreo la teste de reologie (o ramură a fizicii care studiază curgerea materiei între lichide și solide) pentru a vedea dacă pot găsi "răsucirea perfectă", astfel încât umplutura să fie distribuită uniform între ambele părți ale biscuiților.

"Există o problemă fascinantă, aceea de a încerca să distribui crema în mod egal între cele două plachete, ceea ce se dovedește a fi foarte dificil", spune Max Fan, student la Departamentul de Inginerie Mecanică al MIT.

Cu toate acestea, au ajuns la concluzia că nu există o modalitate ideală de a separa acești biscuiți și de a obține crema uniform pe ambele părți, indiferent de aromă, de cantitatea de cremă sau de temperatură. Cercetătorii cred că acest fenomen se datorează procesului de fabricare a biscuiților, în care o parte este cremoasă și apoi cealaltă parte este lipită deasupra. 

foto: shutterstock.com