1. Foloseste cartofi proaspeti, spalati bine si curatati de piele.

2. Taie-i cu ajutorul unui cutit foarte bun. Ca sa obtii forma cartofilor de la McDonald's, e important sa ii tai cu atentie. Indiferent de lungimea lor, trebuie sa pastrezi acelasi diametru - de aproximativ 6,35 mm. Aceasta grosime le permite sa fie moi pe dinauntru, dar usor crocanti la suprafata.

3. Inlocuieste ingredientele misterioase din cartofii de la McDonald's. In video-ul in care McDonald's Canada a explicat pas cu pas cum se fac cartofii prajiti, exista cativa pasi prin care trebuie sa treaca acestia: mai intai, trebuie opariti ca sa se scoata excesul de zahar si sa se stopeze activitatea enzimelor, apoi acestia sunt trecuti prin dextroza si inca o solutie care ii impiedica sa devina gri.
Cum poti face tu asta acasa? Pentru inceput trebuie sa ii oparesti, apoi sa-i usuci (ii poti pune la cuptor, cateva minute). Apoi, arunca-i intr-un amestec de zahar si de apa pentru a reproduce efectul dextrozei.

4. Prajeste-i
In aceasta etapa, este important sa respecti un lucru: sa ii prajesti intr-un ceaun sau intr-o tigaie mai adanca. Doar asa vor iesi crocanti. McDonald's prajeste cartofii 45-60 secunde la 116 grade Celsius, dupa care sunt scuturati bine de ulei si bagati la congelator. Abia in urmatoarea etapa sunt pusi din nou la prajit, iar rezultatul final este cel pe care il stim cu totii.

Sursa: www.thedailymeal.com