Cea mai mare teamă a lui Vladimir Putin este aceea de a nu fi otrăvit prin mâncare. Frica lui este atât de mare încât la fiecare masă cere ca mâncarea lui să fie testată de degustători profesionişti, după cum a dezvăluit fostul său bucătar, Gilles Bragard, fondatorul unui grup de bucătari de elită care gătește pentru cei mai puternici bărbați și femei din lume.

"Degustătorii încă mai există, dar numai la Kremlin  un medic verifică fiecare fel de mâncare împreună cu bucătarul", a declarat Bragard, citat de Daily Mail.

Nu numai Putin are această teamă. Bragard a mai dezvăluit că președinților americani le plăcea adesea ca mâncarea să fie "verificată din punct de vedere al securității" înainte de a o mânca.

Printre aceștia s-a numărat și George Bush, care a pus doi foști agenți FBI să guste fiecare dintre preparatele sale în timpul unei călătorii la Londra. Liderii americani sunt deosebit de suspicioși față de mâncarea din afara SUA. 

Alte informații fascinante au inclus o afirmație a lui Anton Mosimann din Londra, care a gătit pentru numeroși prim-miniștri britanici, potrivit căreia Ducesa de Cambridge a "modificat" un sos greu pentru a-l face mai ușor.

Baroneasa Thatcher a fost preocupată în mod special de costuri, punând adesea întrebări despre prețul fripturii de vițel și al ciupercilor morille oferite fostului președinte socialist francez Francois Mitterrand.

 Lady Thatcher l-a felicitat pe Mosimann pentru calitatea felului de mâncare, ani mai târziu, dar apoi a spus: "A fost foarte scump". 

Dintre liderii mondiali actuali, președintele american Barack Obama urăște sfecla roșie, în timp ce omologul său francez Francois Hollande detestă anghinarele.

Bragard a declarat că atât dl Hollande, cât și cancelarul german Angela Merkel "adoră brânza", în timp ce  Obama și soției sale Michelle le plac majoritatea "fructelor și legumelor".