Ne place dovleacul pentru ca este un ingredient folosit in multe bucatarii ale lumii, pe care il poti utiliza ingenios pana la ultima bucatica. De exemplu, dupa ce i-ai golit miezul ii poti folosi coaja pentru a servi in el supa crema de dovleac sau il poti pastra pentru felinare sculptate alaturi de copii. Iar semintele le poti pastra, le prajesti si le adaugi in salate sau le mananci la o gustare.
In plus, dovleacul are toate motivele bune pentru a intra in alimentatie. Contine vitamina A, beta-caroten si fibre, de aceea este apreciat in diete si pentru protejarea pielii. Nici semintele de dovleac nu sunt de neglijat intr-o dieta echilibrata. Acestea ajuta reglarea colesterolului, sunt benefice pentru inima si stimuleaza buna dispozitie, prin continutul de triptofan, un aminoacid important in producerea serotoninei, care ne influenteaza starea.
Un secret pe care trebuie sa il stii este ca pentru gatit ar fi bine sa alegi dovleci mai mici. Acestia sunt mai dulci, mai putin aposi si au mai multa pulpa. Ii poti folosi intr-o multime de retete de la paine pana la prajituri si ravioli. Noi am ales pentru tine cinci retete gustoase pe care sa le incerci in aceasta toamna.