Americanii o numesc buttercream si sunt cei mai mari fani ai ei. O folosesc in majoritatea retetelor de prajituri, inclusiv pentru umpletrea torturilor. O coloreaza in culorile curcubeului si fac din ea decoruri fanteziste pe cupcakes.
In principiu este crema foarte dulce, care are la baza unt si zahar pudra. Pentru o portie ai nevoie de 115g unt moale (lasat sa se incalzeasca la temperatura camerei) in care bati cu mixerul 500g zahar pudra, ¼ lingurita sare, 4-6 linguri de lapte si 2 lingurite extract de vanilie pana cand totul arata ca o spuma.
Rezultatul nu arata, insa, intotdeauna ca in reviste. Poate ca obtii o crema putin cam tare sau putin cam prea lichida, dar o poti repara usor cu cateva secrete.
Daca obtii o crema cu o consitenta vartoasa si greu de amestecat
Inseamna ca untul nu a fost inmuiat cat trebuie. Rezista tentatiei de a adauga mai mult lapte. In schimb, poti incalzi usor amestecul la bain-marie pentru cateva secunde pana cand untul se inmoaie suficient de bine incat sa poti obtine consistenta dorita.
Daca obtii o crema prea lichida pe care nu o poti folosi in posul de patiserie
Inseamna ca untul a fost incalzit prea mult. Rezista tentatiei de a adauga mai mult zahar pudra inainte sa incerci urmatorul truc. Pune vasul in care bati crema intr-o baie de gheata (un vas umplut cu apa rece si cuburi de gheata). Acest truc va intari untul si vei putea sa bati in continuare crema pana cand are constienta dorita.
Ca sa ii imbunatatesti gustul si aroma
Zaharul pudra are in componenta lui si amidon, care va da un gust usor metalic cremei de unt. Poti indrepta acest lucru daca topesti mai intai untul si apoi in amesteci cu zaharul pudra, sarea si laptele intr-un bol metalic. Aseaza apoi bolul intr-o oala cu putina apa care fierbe la foc mic. Lasa-l asa timp de 5 minute, amestecand din cand in cand. Ia bolul din apa, adauga vanilia si bate apoi crema pana cand se raceste si devine spumoasa. Daca te grabesti, poti face asta asezand vasul pe o baie de gheata.