Daca avem bere cu arome de fructe, de ce n-am avea si tarii cu arome speciale? Asa si-au spus, probabil, si producatorii de vodka pentru ca au iesit pe piata cu multe arome neobisnuite pentru acesta bautura, considerata esenta tariilor.

Acum sunt pe piata cel putin 100 de variante de vodka cu arome: de la clasicele vodka cu lamaie, portocale sau lime pana la cele exotice cu ghimbir, piper, hrean, vanilie sau sunca. Pentru unii aceste noi arome sunt doar o imagine de marketing pentru a creste vanzarile, in timp ce pentru altii acesta este raspunsul pentru cererile consumatorilor care au pus in topul celor mai bine vandute sortimente de vodka pe cele cu aroma de frisca, citrice si zmeura.

Noi iti aratam ultimele aparitii de pe piata care sunt surprinzatoare.

Skorppio Vodka - vodka cu gust de scorpion

Compania britanica producatoare se lauda ca este o bautura produsa 100% din grau, distilata de 5 ori si imbogatita cu arome de scorpion comestibil. Scorpionii sunt o delicatesa in multe tari, dar cei folositi in Skorppio Vodka sunt crescuti in ferma, iar toxinele otravitoare sunt distruse intr-un proces special. Compania o recomanda simpla, cu gheata sau in combinatie cu martini. O sticla de Skorppio Vodka costa in jur de 30 de dolari.

Pinnacle Cookie Dough – vodka cu aroma de biscuiti

Mai exact cu aroma de coca de biscuiti. Acest sortiment este al doilea fel special de vodka pe care compania producatoare il scoate pe piata dupa cel cu aroma de frisca din 2010. Motivul? Producatorii au observat ca exista un trend al tariilor consumate alaturi de deserturi si au vrut sa vada daca vodka se va incadra cu success in aceasta categorie de bauturi. In plus, au si vodka cu aroma de vata de zahar, espresso, mango sau vanilie. O sticla din Pinnacle Cookie Dough costa in jur de 15 dolari.

Bakon Vodka – pentru cocktail-uri carnivore

Pentru cei care iubesc gustul crocant de bacon prajit aceasta vodka va fi preferata lor. Totusi, compania producatoare recunoaste ca aceasta aroma de carne de porc nu e usor de combinat cu orice. E recomandabila, insa, pentru o varianta Bloody Mary carnivora.

Van Gogh Vodka cu aroma de unt de arahide si jeleu

Nu vorbim despre un nou soi de bomboane, ci de o bautura pentru oameni mari, recomandabila cu moderatie! Acest sortiment cu arome de copilarie a fost scos pe piata in martie 2012 si se alatura altor arome deosebite ale producatorului: vodka cu gust de ciocolata sau caramel. Noua bautura este deja unul dintre cele mai bine vandute sortimente si ii vizeaza in principal pe consumatorii americani, pentru ca cele 2 arome sunt favoritele lor. Se potriveste perfect intr-un cocktail cu sirop de mure, crema de lapte si multa gheata. O sticla costa in jur de 28 de dolari. 

Rose Sputnik Vodka – vodka cu gust de trandafiri

Este o bautura cu arome desprinse din gradina cu flori. Compania producatoare spune ca foloseste alcool de cea mai buna calitate si uleiuri de trandafiri facute din petalele rozelor culese de pe malurile Marii Negre, in Rusia si Ucraina. Cei mai multi prefera acest sortiment de vodka in cocktail-uri de inspiratie asiatica, in combinatie cu ceai verde sau arome de para. Pentru cei care cauta mai multa savoare Sputnik are si arome de hrean sau busuioc.