Barbatii care adopta diete bogate in fructe, legume, carne de peste si nuci prezinta mai putine simptome de deteriorare a ADN-ului din sperma lor. Secretul ar putea consta tocmai in nutrimentele continute de aceste alimente, afirma oamenii de stiinta din California
Potrivit unor studii anterioare, cu cat un barbat este mai in varsta cu atat el prezinta un risc mai mare ca ADN-ul lui sa fie fragmentat, iar rearanjarea cromozomiala din sperma sa fie mai pronuntata. Insa o dieta bogata in vitamina C, vitamina E si in acid folic poate sa protejeze structura ADN-ului, in special pentru barbatii trecuti de varsta de 40 de ani.
"Insa ceea ce mancam poate fi si daunator. Compusii asemanatori estrogenului care se strecoara uneori in lantul alimentar, prin intermediul carnii de exemplu, pot avea un efect daunator asupra dezvoltarii spermatozoizilor", explica Simon Fishel, directorul CARE Fertility Group.
Citeste mai multe pe mediafax.ro.