Vrem mai mult timp cu familia, mai mulți bani și, de ce nu, mai mult somn. Dar nu ne dăm seama că putem pierde toate aceste lucruri importante pentru noi dacă ne îmbolnăvim. De aceea, indiferent de cât suntem de ocupați, nu ar trebui niciodată să neglijăm alimentația și să începem chiar de azi să punem în practică obiceiuri sănătoase ca cele despre care vom discuta în rândurile ce urmează.

Ce trebuie să faci ca să fii mereu sănătos?

Să consumi o mare varietate de alimente

Japonezii sunt una din națiile recunoscute pentru longevitatea lor. Iar specialiștii consideră că unul din secretele lor este alimentația. În Japonia copiii sunt învățați de mici să nu facă mofturi la mâncare și să mănânce absolut orice aliment. În plus, bucătăria japoneză este cu mult diferită față de cea occidentală, bazându-se pe o gamă foarte variată de ingrediente. De aceea, un japonez obișnuit, care mănâncă trei mese pe zi, consumă până la 100 de alimente diferite, motiv pentru care se bucură de o dietă foarte echilibrată și sănătoasă.

Să nu sari peste nicio masă

Unele persoane sar peste micul dejun, altele peste prânz și altele peste cină. Dar indiferent de motiv, acest obicei alimentar nesănătos ar trebui corectat cât de curând. Dacă sari peste o masă, nu înseamnă că vei mânca mai puțină mâncare de-a lungul zilei, ci doar vei aglomera în stomac alimentele pe care oricum le consumi, într-un timp mai scurt. Iar acest lucru îți afectează digestia și nu îți permite să profiți la maxim de ceea ce mănânci. Mai mult, săritul peste mese te determină să iei mai multe gustări și să ronțăi ori de câte ori ți se face foame. Și cum cele mai practice gustări sunt și cele mai nesănătoase, acest obicei te afectează și din cauza faptului că ajungi să consumi multe chimicale. Nu în ultimul rând, corpul tău nu se poate obișnui la fel de ușor ca tine cu ideea de a sări peste o masă în mod regulat și de aceea va face tot posibilul să strângă provizii pentru atunci când nu va mai primi. Iar asta înseamnă mai multe kilograme în plus.

Să aștepți mâncarea să se digere înainte de a face sport

Înainte de a practica sporturi de performanță ar fi bine să aștepți cel puțin două ore dacă tocmai ai mâncat. Dar nu doar înotul, culturismul sau orice alt sport recunoscut oficial trebuie tratat astfel, ci și jocurile care implică mișcare, ca de exemplu airsoft. La ora actuală, în capitală mai ales, există o mulțime de magazine airsoft București specializate în acest tip de sport, dar și terenuri unde poți să-ți provoci prietenii la luptă. Dar chiar dacă pare mai mult o metodă de distracție decât de a-ți tonifia mușchii, airsoftul, ca și alte jocuri unde trebuie să te cațeri, să alergi, să urci și să cobori scări și să te lupți la propriu, este un sport în adevăratul sens al cuvântului și trebuie tratat ca atare, mai ales când vine vorba de orele de masă!