Potrivit unei analize facute de The Wall Street Journal, vanzarile de avocado au crescut foarte mult in 2012. Ba mai mult, lanturile de restaurante fast-food (printre care si Subway) au adaugat avocado in retetele lor.

Chiar si restaurantele au inceput sa foloseasca mai mult acest fruct, intrucat echilibreaza mancarea, in special aciditatea alimentelor.

De ce isi merita avocado statutul de superstar al fructelor?

In primul rand pentru ca este una din cele mai bune surse de grasimi sanatoase. Avocado contine acid oleic, care ajuta la reducerea nivelului de colesterol.

Totodata, avocado favorizeaza absorbtia subtantelor nutritive din alimente, ceea ce inseamna ca orice mancare consumata cu acest fruct devine mai sanatoasa. 

Avocado este foarte bun si pentru piele, pe care o mentine tanara si hidratata, tot prin continutul de grasimi sanatoase. Tocmai de aceea, multe produse cosmetice il au ca ingredient principal.

Lista beneficiilor poate continua la nesfarsit, asa ca te lasam sa si incerci avocado in cateva retete gustoase:

Mic dejun consistent - burrito cu avocado si ou

 
Sa nu sarim nici peste desert: Inghetata de avocado