Daca argumentele de mai sus nu v-au facut inca pofta sa incercati o reteta in care ardeiul sa fie vedeta, incercati sa va imaginati mirosul senzational al ardeiului copt. Noi nu am intalnit pe nimeni care sa ii reziste :)
Ardei capia umpluti cu branza de capra
Ingrediente (pentru 4 portii):
- 8 ardei capia
- 400 gr branza de capra
- zeama de la 2 lamai
- coaja de lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura chives tocata marunt
- sare si piper
Metoda de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 220 de grade. Ardeii se ung cu putin ulei de masline si se aseaza in tava cuptorului, pe o foaie de copt. Se lasa la cuptor cca. 20 de minute, intorcandu-se de pe o parte pe cealalta, pana cand incep sa se innegreasca usor.
Intre timp, intr-un castron, se mixeaza branza cu sare, piper si coaja de lamaie.
Zeama de lamaie se amesteca, intr-un bol, cu uleiul de masline, sare si piper.
Dupa ce se scot din cuptor, ardeii se lasa 15 minute intr-un castron acoperit cu folie de plastic, dupa care se curata de coaja si seminte.
Se indeparteaza cu foarte mare atentie “capacul” ardeiului, partea cu codita, si se umple cu amestecul de branza. In functie de cat de moi/rezistenti sunt ardeii, puteti face acest pas cu ajutorul unei lingurite sau cu o punga pentru ornat.
Se aseaza ardeii pe o farfurie mare si se toarna asupra lor vinegreta din lamaie si ulei de masline. Se presara chives tocat marunt.
Gazpacho de ardei copt cu creveti
Ingrediente (pentru 4 portii)
- 3 ardei rosii mari
- 1 castravete fara coaja
- 1 catel de usturoi
- 500 ml suc de rosii
- 2 linguri otet de vin
- 6 linguri ulei de masline
- 100 gr creveti
Metoda de preparare
Se coc ardei confrom instructiunilor din reteta de mai sus.
Castravetele se taie in bucati mai mici si se pune in blender. Se adauga usturoiul, ardeii, sucul de rosii, otet si 4 linguri de ulei si se mixeaza timp de 1 minut. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Se prajesc crevetii timp de 3 minute, intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei de masline.
Supa se toarna in boluri si se aseaza deasupra crevetii.
Sandwich cu ardei gras si oua ochiuri
Ingrediente (pentru 1 sandwich):
- 2 felii paine prajita
- 30 gr crema de branza
- 1 ardei copt
- 1 ou
Metoda de preparare
Prajeste oul (ochi) intr-o tigaie cu putin ulei.
Se unge una dintre feliile de paine cu crema de branza. Peste aceasta, se pune ardeiul copt si oul ochi. Se adauga sare si piper dupa gust si se acopera cu cealalta felie de paine.
Salata de rosii cu ardei si branza feta
Ingrediente (pentru 4 portii):
- 2 ardei grasi (pentru aspect, unul rosu si unul verde sau galben)
- 1 kilogram de rosii
- 2 catei de usturoi
- cateva frunze de oregano proaspat tocat
- 100 gr branza feta
- 1 lingura otet balsamic
- 2 linguri ulei de masline
- sare
Metoda de preparare
Taie rosiile in bucati de marime medie. Se aseaza intr-un castron, se sareaza, se amesteca usor si se pune deoparte pentru 15 minute.
Usturoiul tocat marunt se amesteca, intr-un bol, cu otet si o lingurita de frunze de oregano, maruntite. In timp ce amesteci in bol, adauga si cele doua linguri de ulei de masline. Ardeiul se toaca marunt si se adauga peste rosii.
Branza feta se taie cubulete si se presara peste rosii si ardei. Se adauga dressingul si se serveste.
Paste cu broccoli, feta si ardei gras
Ingrediente (pentru doua portii)
- 150 gr de paste (fusilli)
- 1 ceapa
- 100 gr ciuperci
- 1 ardei rosu, taiat felii
- jumatate de broccoli
- sare
- piper
- 100 gr branza tofu taiata cubulete
- 50 gr branza feta
- ulei de masline
- zeama de lamaie
Metoda de preparare
Se fierb pastele conform indicatiilor de pe amblaj.
Intre timp, se calesc ciupercile la foc mediu cu sare si piper. Cand acestea capata o culoare aurie, se adauga ceapa maruntita. Se mai lasa pe foc 3-4 minute, amestecand in continuu.
Broccoli se pune la fiert intr-o oala timp de aproximativ 15 minute (pana incepe sa se inmoaie usor). Se lasa la racit si se taie in buchetele mai mici.
In tigaia cu ciuperci si ceapa, se adauga broccoli, ardeiul gras si branza tofu. Se mai lasa cateva minute pe foc si se adauga si pastele. Se amesteca bine.
Pastele se servesc in farfurii, presarate cu branza feta, zeama de lamaie si ulei de masline.