La prima masa a zilei ai nevoie de energie, ce pare imposibil de obtinut altfel decat din carbohidrati. Bineinteles ca poti apela la amestecurile speciale fara gluten pentru clatite sau la paine fara gluten prajita, dar exista si mese mai interesante decat acestea. Uite cum te poti bucura de un mic dejun consistent si cu gust in fiecare zi din saptamana.

Citeste si: Meniul fara gluten - moda sau necesitate?

Quiche fara crusta

Stii foarte bine ca glutenul de care trebuie sa scapi se afla chiar in aluatul pentru baza unui quiche gustos. Iar daca nu vrei sa iti bati capul cu faina de hrisca sau cea de orez brun, care sa inlocuiasca faina clasica in reteta, poti renunta de tot la aluat. Cea mai simpla metoda este sa amesteci quinoa gatita, spanac sau dovlecei rasi, feta si ou, sa torni amestecul intr-o tava de briose si sa pui la cuptor timp de 15 minute.

Mamaliga

Este o optiune pentru un mic dejun cald si satios pe care sa te bazezi dimineata. Nu e nevoie sa ramai la clasica mamaliga cu branza. Avem alte 5 feluri in care sa gusti mamaliga aici. Poti incerca retete noi de mamaliga cu pesto, cu spanac sau cu ciuperci.

Avocado si ou

Pentru ca ouale coapte in cartofi sunt greu de pregatit la prima ora, iti propunem o varianta mai rapida. Taie un avocado in jumatate si coace il el un ou la cuptor. Primesti si vitamine si grasimi sanatoase la pachet cu proteinele din ou.

Sursa foto: Huffington Post

Oua Benedict fara chifla

Ou zemos, o felie de sunca, putin spanac, o felie de rosie si sos Hollandaise. Ingredientele de baza pentru un mic dejun cu stil. In reteta clasica de oua Benedict inlocuieste chifla pufloasa cu o ciuperca mare, coapta.

Frittata

Este mult mai gustoasa decat o simpla omleta si iti permite sa incerci o multime de combinatii de legume si branzeturi. Iti dam toate ponturile pentru a pregati o frittata perfecta aici.