Capsunile

A venit si sezonul lor, in care le gasim proaspete si aromate. Perfecte pentru un mic dejun sanatos, pentru deserturi usoare, slabe in calorii, sau pentru salate, capsunile au un continut mai mare de vitamina C decat portocalele si te protejeaza impotriva atacului cardiac. Iar proprietatile antioxidante puternice le fac un aliat perfect impotriva imbatranirii prematurie a pielii. 

Mazarea

O consumam tot anul, sub forma congelata, insa in luna mai trebuie sa ne bucuram si de ea in forma proaspata. Boabele de mazare sunt, pe cat de mici, pe atat de hranitoare. Sunt pline de fibre si vitamine (C, A si K), iar asta le face perfecte pentru slabire. Foloseste-le crude in salate sau include-le in sosul Guacamole. Iar in combinatie cu paste si orez, sunt delicioase.

Conopida

Chiar daca nu este atat de laudata precum broccoli, conopida este un superaliment. Are proprietati anti-inflamatoare incredibile si protejeaza impotriva cancerului si a atacului de cord. Nutritionistii iti recomanda sa o mananci si cruda, in salate, sau gatita la abur. La fel de bine o poti gati in loc de cartofi, in tarte sau ca piure.