Ratatouille si-a facut aparitia in platoul “MasterChef”, spre amuzamentul juratilor. Judecatorul Gabriel Apostol a venit sa isi incerce norocul in acest concurs insotit de mascota sa purtatoare de noroc, o jucarie de plus ce-l repreznta pe simpaticul personaj de desene animate, Ratatouille.
Desi dur in sala de judecata, in fata juratilor Gabriel sau Gabon, dupa cum a marturisit ca ii spun cei apropiati, si-a pastrat simtul umorului si a vorbit despre pasiunea sa pentru gatit, marturisind ca bucataria il relaxeaza si ca atunci cand trece la cratita uita de toate problemele pe care le implica meseria sa. Pastele gatite dupa o reteta personala i-au adus acestuia un sort “MasterChef” si intrarea in urmatoarea etapa a show-ului. Incearca-i reteta:
Emotiile au fost fara margini pentru Irina Bucsa, o brasoveanca pasionata de gatit, de meserie programator IT. Cu sufletul la gura, aceasta s-a prezentat in fata juriului cu o supa crema de sfecla rosie cu frigaruie de piept de rata si paine in forma de frunza. Greu de citit, cei trei chefi nu au lasat nicio secunda sa se vada pe chipul lor ca preparatul Irinei i-a cucerit si au lasa-o sa creada, pret de cateva minute bune, ca nu a trecut mai departe in concurs.Reteta ei, mai jos:
Pe jar au tinut-o si pe Sorana Bustea, o studenta din Oradea care a mizat pe un preparat curajos, o reinterpretare proprie a clasicului burger. Sorana a crezut cu tarie in preparatul ei si, desi juratii au lasat-o si pe ea sa creada ca nu va merge mai departe, in culise a primit sortul mult dorit.
Chef Florin Dumitrescu a fost de-a dreptul cucerit de curry-ul thailandez cu care s-a prezentat Alexandru Colceriu, un inginer de 52 de ani, care a descoperit secretele gastronomiei internationale in multele calatorii pe care le-a facut de-a lungul vietii. Cu toate ca in mod normal nu poate manca preparate iuti, in fata dish-ului prezentat de acesta Florin Dumitrescu a avut numai cuvinte de lauda: “Este prima data de cand sunt la “MasterChef” cand pot sa mananc ceva iute. Pentru ca nu este doar senzatia de iute, este parfumat. La farfuria asta nu am absolut nimic de reprosat. Felicitari”, a spus acesta incantat, imediat dupa ce a luat farfuria pentru a termina mancarea.
Pasiunea pentru gastronomie nu cunoaste varsta. Asta a demonstrat aseara la “MasterChef” Gheorghe Voicu, un pensionar in varsta de 77 de ani, care s-a dovedit a fi nu doar un bun bucatar, ci si un exemplu de arta culinara, eleganta si politete, ceea ce i-a cucerit pe jurati. Preparatul sau, somon la cuptor in crusta dulce-iute, a primit numai laude din partea celor trei chefi: “Sunteti cam singurul din Romania care la varsta aceasta mananca dovlecei cruzi. Sunt extraordinari”, i-a spus Florin Dumitrescu. “Mult respect”, i-a transmis si Sorin Bontea. “Am fost un curajos toata viata”, a marturisit concurentul. “Pana la 60 de ani am schiat, pana la 70 am umblat pe munti, cu rucsacul in spate si inca mai merg pe bicicleta. Acum, mai incerc o lupta”, le-a spus el juratilor, care l-au rasplatit cu un sort “MasterChef”.
O alta concurenta a venit marti seara la “MasterChef” pentru a-i demonstra tatalui ei ca merita sa lucreze in restaurantul familiei ca bucatar-sef. Mayla Bucci, o studenta in varsta de 22 de ani, jumatate romanca, jumatate italianca, a gatit creveti in parfum de lamaie si orez cu dovlecei. Ea le-a marturisit juratilor ca isi doreste sa castige increderea tatalui si sa ajunga chef. Iar juratii i-au dat aceasta sansa trecand-o in etapa urmatoare, unde i-au spus ca va trebui sa demonstreze ca poate mai mult, pentru ca in aceasta faza a facut greseala sa combine lactate cu fructe de mare, punand parmezan peste creveti.
Saptamana viitoare la “MasterChef” se vor imparti ultimele sorturi, iar juratii vor trece la prima proba eliminatorie care va tria talentele culinare si va strange randurile catre bucataria “MasterChef”.
Poti sa revezi cele mai savuroase momente pe masterchef.protv.ro, iar emisiunea integrala o gasesti pe Voyo.ro.