Daca pui cap la cap atatia litri, ai putea forma un petrete de sticle de apa de 40x8 metri, iar 92% din ea este consumata nu pentru trebuile casnice, ci pentru producerea hranei pe care o mancam zi de zi.
Designerul infromational Angella Morelli a alcatuit un infografic surprinzator in care explica toate aceste cifre. De exemplu, pentru producerea unui kilogram de cafea este nevoie de aproape 19.000 de litri de apa.
Carnurile sunt unele dintre cele mai costisitoare alimente cand vine vorba de consumul de apa pentru producerea lor. Un singur kilogram de carne de vita consuma 15.400 de litri de apa, prin irigatiile necesare pentru producerea furajelor cu care sunt hranite vitele si prin apa consumata in abatoare si fabrici de procesare.
Morelli sustine, insa, ca numerele se pot schimba in bine daca stim cum sa actionam, pentru ca raspunsul este in cosul nostru de cumparaturi.
Renunta la carne macar o zi pe saptamana si alatura-te campaniei noastre Meatless Friday. Atunci cand alegi carne pentru mancare incearca sa cumperi carne de la animale crescute cu iarba, pentru ca aceasta are nevoie de mai putina apa. Si, nu in ultimul rand, lupta cu pierderile uriase de mancare. Multi aruncam la cos hrana de care nici macar nu ne-am atins si odata cu ea si apa consumata pentru producerea ei.
Gasesti intregul infografic al Angellei Morelli aici: www.angelamorelli.com/water/