Cei 150 de chefi aflati acum la Bucuresti poarta la gat dovezi ale rangului lor in breasla. Demonstratiile sunt conduse de unul dintre cei mai titrati masterchefi din lume.
"Abia asteptam sa gustam mancarea romaneasca si sa aflam ce are Romania de oferit", a spus Gissur Gudmundsson, presedintele Asociatiei Globale a Bucatarilor.
Iata si cu ce participam - un meniu de nunta din Banat si Maramures: la aperitiv, rosii umplute, slanina si o paturata pe crunt, un fel banatean, carnati cu sos, branza, marar deasupra. "Contine toate bunatatile care n-ar trebui sa lipseasca niciodata pe masa lor, carnati, carne adevarata, slanina, si se face o rulada", spune Tibi Kiss, reprezentantul Romaniei.
Rulada din carne de vita, pui si carnati, e prezentata intr-o paine pe vatra. La desert, o prajitura cu branza de vaci.
Peste 10 milioane 500 de mii de bucatari profesionisti fac parte din asociatia globala a chefilor, cea care organizeaza congresul international de traditii culinare. La nivel mondial, este a treia ca marime dupa federatia de formula 1 si cea de fotbal. in fiecare an chefii se intalnesc intr-o tara si se lupta in cutite, teluri si polonice. In premiera, acum au ales Romania. Gastronomia noastra va aparea cu un capitol in enciclopedia culinara internationala, alaturi de alte 38 de tari.
Vezi mai multe in reportajul de mai jos realizat de Stirile Pro TV: