La categoria de concurs „Mixologie”, in finala careia au intrat sase concurenti, Marian Porumb si-a demonstrat originalitatea si indemanarea in ceea ce priveste prepararea unei bauturi mixate si a devenit, astfel, cel mai bun barman preparator din tara. Bautura mixata care a impresionat juriul se numeste "Lapsang Dream Cocktail". Marian s-a inspirat din cultura chineza, folosind la prepararea ei cel mai cunoscut ceai negru din lume (Lapsang), lichior DK Lapsang, gin olandez, sirop, bere neagra, fresh de lamaie si bere cu ghimbir.

Cea mai buna bautura din concurs, inspirata de o poveste de dragoste olandeza

Desi autorul ei nu a luat niciun premiu, cea mai buna bautura mixata din concurs a fost considerata de catre juriu cea a lui Claudiu Mnerau (Oradea) el folosind tehnici din gastronomia moleculara. Bautura lui s-a numit "Brandewijn" (vinars, in olandeza) si a fost inspirata de istoria Olandei si de legendele acestei tari. In anii 1400 negustorii olandezi aduceau vin din Franta.  Din cauza lungului drum parcurs, vinul se deteriora si negustorii s-au gandit sa-l distileze, ajungand astfel la vinars (brandewijn). In finala categoriei de mixologie, la descrierea bauturii, Claudiu Mnerau a combinat istoria cu o legenda olandeza de dragoste, potrivit careia ea i-a oferit lui (negustor de vin) un compot de ciresi, in semn de recunostinta pentru un ajutor acordat. Pentru a marca iubirea lor, el a combinat vinarsul cu acel compot, rezultand o bautura care l-a inspirat pe Claudiu sa realizeze cea mai apreciata bautura, o reductie de vin ce contine marcov ras, vin rosu, rodie, zahar brun si yuzu juice japonez si spuma de lichior de mure. Bautura a fost afumata cu lemn de cires. Din pacate, depasirea timpului de concurs care era de 8 minute pentru realizarea aceleasi bauturi in trei exemplare identice a determinat juriul sa acorde premiile la Mixologie concurentilor care au respectat regulamentul competitiei.

Valentin Luca, campion national pentru a patra oara

La categoria Flair bartending, Valentin Luca, bar expert la Exquisite Bar Solutions, castigatorul en-titre al De Kuyper Cup Romania si campion mondial la flair bartending si-a pastrat titlul de cel mai bun barman de show, el etalandu-si cunostintele  in tehnici de working si exhibition flair. Luca a concurat alaturi de alti sapte finalisti ai categoriei flair bartending.
Astfel, el devine castigator a patru editii consecutive  De Kuyper Cup Romania, avand in palmares peste 20 de premii la competitii internationale, printre care se numara locul 1 (campion mondial) la Roadhouse World Open - London – 2014. Pana in prezent, Luca a sustinut in intreaga lume peste 1000 de show-uri de flair bartending, in 2014 reusind sa castige trei dintre cele mai importante competitii din lume, desfasurate in: Elvetia, Anglia si Italia.

Despre: De Kuyper Cup Romania, realizat inca din 2005 de Heinrig Distribution (distribuitorul marcii De Kuyper in Romania) si produs de agentia de barmani profesionisti Exquisite Bar Solutions, concursul este destinat barmanilor profesionisti de top din industria ospitalitatii romanesti.
Concursul este organizat din doi in doi ani si are drept scop recunoasterea profesionalismului barmanilor romani, alegerea si premierea celui mai bun barman preparator si a celui mai bun barman de show si premierea lor la cele doua categorii, „Mixologie” si repsectiv „Flair”
Astfel, competitia cuprinde doua categorii specifice industriei: “Mixology” (mixologia – arta amestecarii bauturilor) si „Flair” (arta bartending-ului spectacol – care implica tehnici si miscari speciale in manipularea instrumentele de bar si sticlelor de bauturi).

La editia din acest an s-au inscris 42 de barmani din intreaga tara, 30 la Mixologie si 12 la Flair.
Castigatorii finalelor pe categorii De Kuyper Cup Romania 2014 au fost premiati dupa cum urmeaza:

Mixologie
Locul 1 – 500 EUR – Marian Porumb (Cluj-Napoca), cu "Lapsang Dream Cocktail”
Locul 2 – 400 EUR – Horea Coloji (Oradea), cu bautura The Handzo of Punch (inspiratie japoneza)
Locul 3 – 250 EUR – Paul Sfarlea (Cluj-Napoca), cu bautura HI 5 (amplifica cele cinci simturi)
Locul 4 – 150 EUR – Katalin Bene (Oradea), singura femeie calificata in finala, cu bautura Royal Dignity, inspirata de  punch-urile din secolul XVII.