Stii ca de obicei, la cocktailuri, amestecul ingredientelor se face peste cuburi de gheata intr-un shaker. Ce-ar fi daca de data asta o parte dintre arome s-ar afla incorporate chiar in cuburile de gheata. Brit+Co. are cateva idei delicioase, dar combinatiile sunt infinite. Important este sa iti placa tie. Ai nevoie de ingrediente proaspete, cateva tavite pentru cuburi de gheata, apa si putina imaginatie. Rezultatele sunt placute si primesc nota maxima si la gust, si la aspect.

Cuburi de gheata cu busuioc si castravete

Aceasta combinatie este foare buna pentru a adauga savoare intr-un pahar de apa minerala sau in ginul tonic. Marunteste castravetii in cubulete mici. Toaca marunt si busuiocul. Aseaza-le in tavitele pentru gheata si adauga apa.

Cuburi de gheata cu smochine si rozmarin

Acestea sunt potrivite pentru o bere cu ghimbir sau un cocktail cu bourbon. Taie smochine in patru sau mai mici, astfel incat sa poti pune o bucata de smochina in fiecare cub de gheata. Separa frunzele de rozmarin si adauga si din acestea 2-3 pentru fiecare cub. Acopera cu apa si lasa la congelator cateva ore.

Cuburi de gheata cu lime si menta

Sunt plusul de gust si aroma de care ai nevoie intr-un Mojito. Feliaza un lime si taie fiecare felie in fasii subtiri fara sa indepartezi coaja. Toaca si menta si pune-le in tavitele de gheata. Inainte sa adaugi apa stoarce si un strop de lime peste ele.

Cuburi de gheata cu lamaie si miere

Sunt bune cu limonada, intr-un ceai rece sau in ginul tonic. Feliaza lamaia si tai-o in bucatele mici, cu tot cu coaja. Pune in fiecare spatiu din tavita cate 2-3 bucati de lamaie, putina miere si un strop de zeama de lamaie. Acopera cu apa si pune la congelator.

Cuburi de gheata cu fructe de padure

Daca nu esti fanul coctail-urilor cu votca, in care cuburile cu fructe s-ar potrivi perfect, le poti folosi pentru a face sucuri cu multe fructe sau celebrele smoothies.

Sursa foto: www.brit.co