400 de portii de mancare buna pentru oameni nevoiasi
Concurentii de la MasterChef au avut o noua provocare cu un numar imens de farfurii pe care le-au pregatit pentru 400 de persoane la cantina saracilor. Testul suprem a fost sa le ofere cea mai buna masa din viata lor.
Echipa albastra condusa de Sidia Sissoko a gatit ciorba de vacuta, ostropel de pui cu piure si placinta cu mere. Echipa rosie condusa de Bogdan Alexandrescu a gatit ciorba de salata verde cu afumatura, tochitura de porc cu mamaliga si placinta cu branza si stafide. Inca de la ciorba au aparut si primele discutii si dileme printre concurenti. Felul in care trebuie fiarta carnea de vita i-a impartit in doua tabere. Cum sa o fiarba? Intreaga asa cum spunea Gabriel Godeanu sau taiata cubulete asa cum sustineau Izaura si Mehrzat. Pusa intreaga la fiert, carnea de vita a fost scosa ulterior si taiata in cubulete pe la mijlocul probei.
Evident, nici de aceasta data cele doua echipe nu au ezitat sa se acuze reciproc ca se saboteaza, ca se sting focuri la cuptor, ca se lasa oale deschise. Au aparut si mici incidente, iar Simona a fost nevoita sa curete un morman de cartofi taiata la deget.
Cel care suferit cea mai vizibila transformare a fost Bogdan Alexandrescu, tanarul restras, calm si meticulos si-a aratat si latura agitata.Responsabilitataea de capitan de echipa l-a facut sa injure destul de des in bucatarie. Explicatia lui: “ un chef bun trebuie sa poata injura timp de 5 minute fara sa se repete”, spunea Bogdan.
Marketingul agresiv nu a fost suficient pentru a castiga
La livrarea portiilor catre cei 400 de oameni echipa albastra a apelat la sarmul Andreei Moldovan. "Votati albastru, noi va dam si ardei iute! Noi suntem mai frumosi! Uitati-va la mine si e de ajuns!", le spunea Andreea oamenilor care veneau sa manance la cantina, in timp ce le intindea farfuriile albastre. Incercarea de a le intra pe sub piele mesenilor nu a trecut neobservata de cei trei Chefi.
"E lipsa de respect. Asta nu e concurs de zambete", a fost de parere Sorin Bontea.
"Bogdan chiar si-a dat silinta sa mearga lucrurile cum trebuie. A fost un bun coordonator. Am avut impresia ca albastrii se foloseau mai mult de farmecul Andreei, decat de mancare" a spus si Florin Dumitrescu.
"Albastrii sunt cu probleme mari. Sosul e apa chioara." au constatat Chefii cand au gustat din felul principal al echipei albastre, conduse de Sidia Sissoko.
Nici voturile nu i-au ajutat pe cei din echipa lui Sissoko. Au pierdut proba si au ajuns la testul sub presiune.
Signature dish marca Henrik Sebok
Master chef-ul Henrik Sebok a fost invitatul special al editiei a saptea a concursului MasterChef. El a gatit un preparat special, din carne de caprioara cu carne de homar, iar concurentii care au intrat la testul sub presiune au avut 60 de minute pentru a imita cat mai bine farfuria lui, atat la aspect, cat si la gust.
Rezultatul concurentilor aflati la testul final nu a fost in totalitate cel asteptat. Unii dintre ei s-au trezit ca nu au la dispozitie toate ingredintele necesare, de la unt pana la carnea de caprioara, iar degetul acuzator s-a indreptat catrea Andreea despre care Alexandru Petricean ( D’Artagnan) a spus ca a luat cele mai mari bucati de carne si mai multe pachete de unt decat cele alocate pentru fiecare concurent.
In final cei trei Chefi si Henrik Sebok au gustat si au decis. Cele mai bune farfurii au fost cele ale Izaurei Nitoi, Marianei Nicolae (Mimi) si Andreei Moldovan. Dintre cele mai slabe s-au ales si eliminatiii editiei: Dorin Mandache si Aurelia Faur. Sissoko a primit cu emotie o noua sansa la cererea master chef-ului Henrik Sebok.
Saptamana viitoare vom avea la MasterChef o noua proba de recunoastere a ingredientelor. Pana atunci puteti urmari emisiunea pe voyo.ro.