Asa s-a intamplat si cu editia de ieri, 8 mai. Prima proba: cutia surprizelor. O cutie mai bogata ca oricand. Ne-ar trebui, probabil, jumatate de articol numai pentru a lista ingredientele (peste 30) avute la dispozitie de concurenti. Deja ne intrebam cum vor putea juratii sa faca cele doua clasamente de la finalul probei: cele mai bune/aratoase 3 farfurii, respectiv cele mai slabe 3.
Concurentii le-au usurat insa munca, transformand proba intr-un concurs de briose ... esuate.
"Ce faceti voi din bucataria MasterChef pentru mine este o rusine" a exclamat Florin Dumitrescu.
Bogdan (Lupoiu) a fost unul dintre cei mai afectati concurenti. "Asta e proba de domnisoare. Eu sunt expert in deserturi dar doar cand vine vorba sa le mananc".
Iris declara la inceputul probei "nu am emotii deloc. Am visat aseara ce o sa gatesc". Daca a visat sau nu un burete de bucatarie (cu asta i-a asemuit chef Catalin briosa) nu vom afla, probabil, niciodata.
Au fost insa si concurenti care s-au descurcat la aceasta proba: Bogdan (Alexandrescu), Mimi si Alexandru (D'Artagnan). Mai mult chiar, Mimi si Alexandru i-au incantat pe membrii juriului:
Preparatul lui Mimi - crema tiramisu cu mascarpone si profiterol
Sorin Bontea "Este prima crema cu mascarpone care nu imi lasa un gust acru in gura."
Florin Alexandrescu "Cea mai buna crema cu mascarpone pe care am gustat-o in viata mea."
Preparatul lui Alexandru - Profiterol cu crema Chantilly si crema de ciocolata"
Florin Alexandrescu "Este una dintre cele mai mari blasfemii pe care le-ai facut aici dar ar putea fi si cea mai buna ... este cel mai bun profiterol mancat in viata mea"
Vezi reactia lui Iris la auzul acestor lucruri:
Chef Florin: E cel mai tare profiterol pe care l-am gustat in viata mea pe masterchef.protv.ro
Un preparat din carne de iepure in 90 de minute
Castigatoare a primei probe a fost aleasa Mimi. Ea a trebuit sa decida ce vor gati concurentii in cea de a doua proba: iepure, rata sau purcel de lapte. Mimi a ales ce a crezut ca va fi mai usor pentru toti concurentii. Totusi, dintr-o lista de 3 lucruri dificile nu putea sa iasa decat o proba dificila. Multi dintre concurenti abia daca au mancat carne de iepure, de gatit nici nu putea fi vorba.
Petru "Eu initial vroiam sa fac piept de iepure umplut. Asta pana am vazut ca nu are piept"
Flavia "Nici nu stiam cum arata. Vazusem doar pe camp, in desene animate si la bunica dar sa mananc ... n-am mancat"
Desi unii dintre iepuri au murit degeaba, vezi iepurele pregatit de Iris ("la cum arata daca eram Bugs Bunny imi era rusine"-chef Florin), altii au fost transformati intr-o mancare apetisanta.
Alexandru (D'Artagnan) a fost si in aceasta proba la inaltime, determinandu-i pe cei trei membri ai juriului sa il numeasca sef de echipa pentru saptamana viitoare.
Cei mai slabi concurenti au trecut prin proba de recunoastrere a ingredientelor
Saptamana aceasta au avut in fata lor 30 de specii de peste si fructe de mare.
Primul concurent, Iris. Nu, nu s-a incurcat ca si data trecuta la primul ingredient dar a facut-o iarasi de oaie. Dupa 5 pesti recunoscuti corect, s-a indreptat catre unul care arata a salau. Dar daca iarasi este ceva necurat la mijloc? Vrand sa se convinga, a trecut la o examinare serioasa a pestelui "am bagat mana in gura lui si cand am vazut ca n-are dinti de salau m-am speriat. Am zis ca poate e biban". Dar nu era biban si uite asa Iris a avut din nou emotii pentru locul sau in MasterChef.
A scapat destul de repede de ele pentru ca Petru si Sissoko s-au incurcat la cel de al treilea ingredient.
30 de minute pentru a gati unul dintre pestii din proba de recunoastere
Aceasta a fost metoda aleasa pentru departajarea celor doi. Petru a ales sa gateasca un calamar in timp ce Sissoko a ales sa "pedepseasca" dorada pe care o incurcase ceva mai devreme.
Intrecerea celor doi a fost incantatoare pentru cei aflati in fata televizorului, aratand ca o adevarata finala. Diferentele intre stilurile de lucru ale celor doi, au adaugat si ele un plus de farmec. Petru, calm, linstit, a ales sa mearga la sigur si sa nu forteze foarte mult lucrurile. Sissoko, in stilul caracteristic, a fost extrem de agitat: alerga, tremura, scapa vase din mana.
Amandoi au reusit ca intr-un timp scurt sa puna pe masa juriului o farfurie "gatita".
Unul dintre ei trebuia, conform regulamentului, sa parseasca show-ul. Juriul a ales ca cel care pleca sa fie Sissoko. "A fost o onoare. M-am simitit nemaipomenit. O bucurie, o nebunie, a fost o onoare sa va cunosc". Si pentru noi a fost o onoare si o incantare sa il vedem la lucru pe Sissoko.
Voua cum vi s-a parut aceasta editie?
Pentru cei care doresc sa o revada, este disponibila integral pe voyo.ro.