Printre cantece, lacrimi si silicioane, concurentii MasterChef de aseara au avut ce arata. Noi avem deja o lista de retete preparate pe care planuim sa le incercam cat de curand :) 

Sa incepem cu ciorba pentru mahmureala, la care suntem siguri ca vom apela atunci cand vom avea cea mai mare nevoie. Casnica din Republica Moldova a incercat sa-i impresioneze pe chefi cantand in rusa, dar i-a cucerit cu ciorba de muraturi, care merge de minune dupa o petrecere intensa. „E foarte gustoasa” i-a spus Chef Florin Dumitrescu. 

 
 
De la o ciorba cu muraturi mergem la Scoici Saint Jacques cu piure de conopida, facute de unul din cei mai talentati concurenti de la MasterChef din acest sezon, Mihai Toader. Chiar daca preparatul sau a fost delicios (si arata demential), tanarul de 24 de ani a avut emotii mari si nu s-a incadrat in timp, motiv pentru care chefii i-au dat o noua provocare – sa faca o portie de paste in numai 22 de minute. „Am vrut sa mancam ceva facut de un om talentat”, au zis ei in momentul in care i-au dat sortul. 
 
Revenim la alta casnica, de data aceasta una cu pofta de gatit si... silicoane. Nicoleta Matea are incredere in ea si spera sa ajunga departe in acest concurs.  "Nu stiu daca gatesc la fel de bine pe cum arat, dar sper sa nu dezamagesc", a spus ea.
Ei bine, chefii i-au dat sortul, pe care bruneta a promis sa-l poarte la nunta. Si nu doar la nunta - chiar si acasa, fara nimic altceva pe ea :)

Trecem la reteta care i-a facut pe cei trei chefi sa imparta aceeasi farfurie si sa spuna "Sarumana pentru masa". Este vorba de muschiulet de porc cu trei arome si garnitura de legume, facut de Camelia Dodoiu. "Sa va dea Dumnezeu sanatate ca gatiti asa", a spus Chef Florin.

Daca vi s-a facut pofta de ceva dulce, va invitam la desert. Andreea Maria Pojar a impresionat juriul cu pavlova cu crema de vanilie si zmeura. Viseaza sa aiba intr-o buna zi propria ei cofetarie, iar primul pas l-a facut - are sortul MasterChef.

De la desertul Andreei trecem la altul: tarta cu nuca si glazura de rom facuta de un ofiter de politie. Corina Radut are in viata reala o meserie destul de rigida, asa ca in bucatarie isi permite sa fie mai creativa. Iar desertul cu care s-a prezentat la MasterChef i-a cucerit pe chefi. „Tarta este dementiala”, a spus Chef Florin Dumitrescu. 

Lista de retete delicioase de la MasterChef continua. Le puteti vedea pe toate mai jos sau in pagina de retete MasterChef.