Un editor Cook’s Illustrated a facut un experiment si a gatit doua bucati de carne in acelasi timp, una congelata si una nu, iar apoi a analizat rezultatele. El sustine, daca sari peste pasul dezghetarii, nu doar economisesti timp, dar te bucuri si de o carne mai frageda si un gust mai intens.
Bineinteles, procesul de gatire pentru bucata de carne congelata a durat mai mult: 18-20 minute versus 10-15 minute, insa s-a gatit mult mai corect, a fost mai suculenta (sucurile naturale ale carnii au ramas inauntru)
Carnea este foarte rece, ceea ce inseamna ca dureaza mai mult timp pana sa se arda. Apoi, se mai stie ca la temperaturile foarte mari, carnea se strange. Nu este si cazul carnii congelate, care isi pastreaza textura si sucurile.
Foarte important insa este sa congelezi corect carnea. Daca e invelita cu gheata, nu este recomandat sa o pui direct in ulei. Cum procedezi corect: pune bucatile de carne pe o foaie de copt, direct in congelator. Cand sunt gata, inveleste-le in folie de plastic, pune-le in pungi vidate si pastreaza-le cat timp vrei.
De asemenea, editorul iti recomanda sa prajesti carnea in mult ulei. Vezi mai multe in video-ul de mai jos:
Daca totusi preferi sa decongelezi carnea inainte sa o prepari, vezi cum sa decongelezi carnea in numai 5 minute.