New York-ul este unul din cele mai spectaculoase locuri din lume cand vine vorba de restaurante. Aici se da tonul, aici se creeaza trendurile si aici se intersecteaza toate bucatariile lumii. Vedetele de top sau oamenii simpli, pasionati de bucatarie, isi deschid restaurante si au sanse egale in fata clientilor.
In fata naturii, aceeasi egalitate. Tuturor, uraganul Sandy le-a schimbat perceptia asupra afacerii, iar schimbarile au inceput sa apara.
Potrivit New York Times, proprietarii au inceput sa-si reexamineze cladirile din punctul de vedere al infrastructurii si al arhitecturii. Cei mai multi dintre ei se intreaba daca ar trebui sa se intoarca la bucatariile traditionale care erau plasate, impreuna cu frigiderele, la subsol.
Pentru prima oara dupa mult timp, multi dintre afaceristi realizeaza ca trebuie sa aiba sisteme alternative de curent electric.
David Rockwell, un desiger de interior care s-a ocupat de peste 50 restaurante din New York, a declarat pentru New York Times ca toata lumea se gandeste sa-si renoveze restaurantele - vor sa-si intareasca peretii, sa foloseasca materiale rezistente la apa si sa-si instaleze sisteme de pompare a apei.