Ce se mananca e la fel de important ca tendintele in lumea modei. Cei mai buni din domeniul restaurantelor si ospitalitatii se intalnesc in fiecare an si traseaza directiile dupa care vor croi meniuri noi in sezonul urmator. Anul acesta tendintele s-au dictat la MUFSO Supershow un eventiment ce a avut loc in octombrie in Dallas, Statele Unite.
Puiul e noul peste…
Incepand cu marile lanturi de fast-food si continuand cu restaurantele cu stele Michelin, puiul si-a facut loc in meniu sau a fost reinventat sub forme noi. In arome asitaice, in tigaie sau la cuptor, in placinte sau in supe, carnea de pui e cautata si de clienti, si de bucatari. Daca n-ai timp sa mergi la restaurant, fii in tendinte acasa si incearca retetele noastre de pui cu broccoli sau pui marinat cu menta si lamaie.
Oul…ingredientul anului
Sunt atat de multe feluri de mancare pe baza de ou cate cute sunt pe boneta unui bucatar, spune legenda. Cert e ca tot mai cerute sunt oul posat…o varinata sofisticata a banalului ou fiert.
Bucataria greceasca
Nu ne saturam niciodata de mancarea proaspata, de legume, de soarele si aromele Greciei. Asa se explica succesul pe care il au sosurile lor cu iaurt, ulei de masline si verdeturi. Si la noi au inflorit restaurantele grecesti. Ultimul pe lista e Meze Taverna.
Mancarea crocanta
Si nu orice fel de mancare, ci pielita prajita de pui. Este considerate deja o delicatesa in multe restaurante, iar moda ei a prins inca de acum 3 ani in Japonia unde este promovata ca un produs ce ajuta mentinerea tineretii pielii.
Deserturi clasice
Daca anul trecut a fost anul brioselor, anul acesta si anul viitor va fi anul prajiturilor elaborate, etajate, cu creme si si aluat de patiserie.