Revederea fotografiilor de pe vremea când eram mici, cu bunătățile pe masă și cei dragi alături ne emoționează. Este firesc ca ulterior, când devenim părinți, să ne preocupe organizarea unor petreceri perfecte pentru copiii noștri.
În funcție de situație și de posibilitățile existente, putem găsi modalitatea potrivită pentru ocazia pe care ne-o dorim memorabilă. Un restaurant cochet, un loc de joacă, un parc, propria locuință – oricare dintre acestea se poate transforma în mediul potrivit pentru o petrecere aniversară de neuitat. În organizarea evenimentului nu trebuie să ne concentrăm exclusiv pe jocuri și distracție, ci să ne asigurăm că și mesele vor fi pregătite corespunzător. Așadar, ce meniu le-am putea propune copiilor într-o asemenea zi?

Bunătăți în aer liber
 
De cele mai multe ori, cei mici preferă să aibă maximă libertate de mișcare, iar acest lucru presupune un spațiu generos pentru activitățile pe care și le doresc. Dacă vremea este suficient de prietenoasă și vrem să încercăm ceva cu totul special, o petrecere în aer liber este alegerea potrivită, căci astfel vor avea loc toți invitații. Pentru aranjamentele necesare, putem utiliza măsuțe de picnic pentru copii – dacă este un loc pe care îl putem personaliza – ori elementele de mobilier puse la dispoziție de grădina sau terasa închiriată. Meniul ar putea fi unul ușor accesibil ca gust, dar și ca modalitate de servire:
 
Mini Sandvisuri – șuncă și salată verde sau cașcaval și castraveți;
 
Salată – varză, porumb, șuncă sau couscous și ceapă verde;
 
Brioșe sărate – mazăre, carne, pătrunjel sau cașcaval, ardei, mărar;
 
Fursecuri – simple sau cu ciocolată, orice combinație va fi apreciată;
 
Fructe – de sezon sau în funcție de preferințe;
 
Băuturi – apă plată, sucuri, limonadă;
 
Tortul aniversar – nelipsit de la o petrecere aniversară.
 
Meniu de party cu animatori
 
Extrem de popular mai cu seamă în ultimii ani, conceptul de petrecere cu animatori a devenit nu doar preferatul copiilor, cât mai ales a părinților care își doresc tot ce e mai frumos pentru cei mici. De cele mai multe ori, astfel de evenimente se petrec în spații amenajate, precum locurile de joacă din restaurante sau construite special pentru astfel de situații. Ce am putea comanda cu asemenea ocazie?
 
Mini Pizza – cu toppinguri variate, după preferințe;
 
Frigărui cu legume la grătar – ideale indiferent de sezon;
 
Rulouri cu șuncă și cașcaval – ușor de consumat chiar și de către copii;
 
Cartofi wedges – preferații celor mai mulți dintre copii;
 
Cubulețe de legume – perfecte pentru a echilibra meniul cu vitamine;
 
Fructe – apreciate mai ales dacă sunt variate;
 
Băuturi – pentru o hidratare pe măsura efortului solicitat de distracție;
 
Tortul – surpriza mult așteptată a oricărei petreceri.
 
Preparate gustoase pentru o petrecere acasă
 
În organizarea unei petreceri aniversare pentru copii, bufetul joacă un rol foarte important. Când pregătim un meniu pentru copii – fie că este la un local sau în propria locuință – este esențial să știm cine anume va participa și ce particularități alimentare trebuie să respectăm. Astfel vom evita posibile probleme de tip alergic sau de intoleranță alimentară. În tihna propriei case ne putem gândi la preparate sănătoase, ușor de manevrat de către cei mici:
Aperitive pe băț – șuncă, brânză, cașcaval, castraveți, roșii, ciuperci, orice combinație va fi apreciată și distractivă, datorită modului de prezentare;
 
Rulouri tip sushi – mini sandvișuri deghizate în preparat exotic, iată surpriza ce va trezi interesul tuturor participanților;
Cubulețe de legume – tăiate în forme diferite și divers colorate, vor atrage toate privirile și vor fi pe toate gusturile;
Mini Pizza de casă – un preparat preferat indiferent de vârstă;
Plăcinte de ovăz – pot fi parte din rețeta unui meniu reușit, datorită gustului unic, mai ales dacă li se adaugă bucăți de ciocolată;
 
Mere caramelizate – absolut delicioase în combinație cu un sos de ciocolată deasupra, ideale dacă sunt servite cu bețișoare, pentru a fi ușor de consumat.
 
Băuturi sănătoase – apă plată, fresh de fructe, limonadă;

Tortul aniversar
 
O petrecere pentru copii se poate desfășura în orice loc, dacă ne organizăm din timp și facem pregătirile ținând cont de participanți și de vârsta acestora. Este important să nu scăpăm din vedere detalii care ne pot asigura succesul total, precum un meniu bine ales și frumos prezentat, pentru a crea amintiri de neuitat.
 
FOTO: Unsplash