1. Bisfenol A
Aceasta substanta chimica, in general cunoscuta sub prescurtarea BPA, care se gaseste in unele sticle din plastic, se poate scurge in mancaruri si bauturi, ridicand riscuri de sanatate in special in cazul sugarilor si al copiilor, potrivit Institutului britanic de stiinte ale sanatatii si mediului, scrie mediafax.ro.
2. Refolosirea sticlei
O sticla refolosibila este o alternativa rentabila si ecologica la recipientele de unica folosinta, cu conditia sa fie pastrata curata. Bacteriile prefera locurile cu o caldura si umiditate ridicate, deci o sticla aproape goala careia i-ai pus capacul peste noapte si pe care o umpli a doua zi cu apa va fi un mediu imbietor pentru bacterii. Solutia ar fi spalarea regulata a sticlei cu apa fierbinte si sapun.
3. Consumul exagerat de apa
Desi poate parea greu de crezut, prea multa apa poate ridica riscuri de sanatate. Un exemplu este hiponatremia, care apare atunci cand nivelurile de sodiu din organism scad foarte mult, iar celulele incep sa se umfle. Netratata, hiponatremia poate duce la convulsii si coma.