Emisiunea a inceput cu o declaratie de dragoste pentru Chef Catalin Scarlatescu si... o criza de ras. Camelia Gamonte, emotionata peste masura, si-a declarat dragostea fata de chef printre lacrimi de fericire la inceput si de prea multe emotii la sfarsit. „Indragosteala” i-a purtat noroc insa si a reusit sa treaca mai departe, chiar daca reteta ei a fost numita de juriu undeva intre „savarina si ecler”. Daca vreti sa o incercati, o gasiti aici: Cheesecake
Ionut Coroama, un tanar din judetul Suceava, ne-a lasat cu gura cascata, si nu doar pentru reteta cu care s-a prezentat, ci si cu povestea lui. Abia a terminat liceul si are planuri mari de viitor in satul in care locuieste. Impreuna cu familia are o ferma si gateste 100% natural, din ingredientele produse chiar de ei pentru turistii care il viziteaza. Viseaza sa isi faca o cabana in care sa fie chef. Dar, pana atunci, si-a sacrificat o oaie si a gatit-o pentru cei trei chefi. Cine stie, poate intr-o buna zi pensiunea lui va deveni ea insasi o atractie turistica.
Cristian Neacsu, sudor de meserie, a declarat cu sinceritate ca ii este frica de Catalin Scarlatescu. „Poate sa-ti dea si cu tava peste cap daca nu esti atent”. Din fericire pentru el, Chef Catalin nu s-a mai putut opri din mancat varza calita cu costita afumata din porc facuta de el. Suntem curiosi cu ce o sa-l mai impresioneze data viitoare. El zice ca are cu ce :)
Probabil cea mai savuroasa parte a emisiunii a fost cand simpaticul Pham Hoang Nhat din Vietnam s-a prezentat in fata juriului. Chiar daca n-a nimerit chiar toate cuvintele romanesti , a nimerit cu siguranta papilele gustative ale chefilor. Si daca numele lui inseamna „o zi noua” in vietnameza, in Romania are parte de o viata noua. Noi abia asteptam sa-l vedem in etapa urmatoare.
Nini, vietnamezul care isi doreste cu ardoare un sos pe masterchef.protv.ro
Mardaru Petrica, concurentul mai concurent decat oricare altul. A fost nevoit sa manance tot din farfurie, asta insemnand coaja de portocala si batul de frigaruie. Curajos, nebun si extrem de determinat, nu s-a lasat batut si a reusit sa obtina sortul.
Mardaru Petrica a facut orice ca sa primeasca sortul pe masterchef.protv.ro
Oana Razvan in varsta de 27 de ani a reusit si el sa ii uimeasca pe cei trei jurati cu o mancare pe care acestia nu au mai incercat-o niciodata: ficat de stiuca in file de zargan cu piure de ciulini de balta si sos de usturoi. "Cate lucruri avem in tara si noi habar nu avem. Asta e o lectie si pentru noi", i-a spus Chef Sorin Bontea.
Un concurent de la MasterChef a gatit ciulini de balta pe masterchef.protv.ro
In rest, nu stim daca v-ati propus sa mancati caviar pe ceapa, insa Vasile Rosca, un concurent din Cluj Napoca, a sugerat aceasta combinatie. Chefii au zis pas, la fel ii spunem si noi.
In caz ca ati ratat emisiunea, o gastiti pe Voyo.ro. Iar tot pe Foodstory.ro gasiti 5 retete care au impresionat in prima editie MasterChef.
Pe data viitoare :)