In viata lui si-a facut loc, insa, Mobile Kitchen Classroom (clasa de bucatarie mobila) un proiect care vrea sa valorifice alimentele plantate de copiii din New York in gradinile scolilor si sa ii invete sa aleaga hrana sanatoasa. Planul “bucatariei mobile” este sa planteze o mare gradina in Manhattan, la Bard High School Early College, iar apoi bucataria dotata ca la carte va porni din scoala in scoala pentru a face demonstratii culinare si pentru a preda elevilor lectii de gatit.
Mobile Kitchen Classroom vrea sa-i convinga pe elevi sa isi suflece fara teama manecile si sa treaca la treaba in bucatarie, sa gateasca, sa manance sanatos si sa sustina produsele locale. Este o experienta completa pe care copiii trebuie sa o traiasca, astfel incat sa inteleaga cat de importante sunt alegerile pe care le fac in alimentatie: de la cultivarea legumelor pana la pregatirea, gatirea si consumarea lor.
Proiectul este o combinatie intre ideile organizatiei mondiale Slow Food, care promoveaza hrana locala, cat mai naturala si cele lansate de Jamie Oliver si Food Revolution Day. De altfel, Adrian Grenier spune ca bucatarul britanic, chef Alice Waters si programul ei legat de gradinile din scoli, dar si prima doamna a Americii, Michelle Obama (care sustine miscarea), l-au inspirat sa inceapa un asemenea proiect. Inspiratie a avut din plin si de la mama sa care i-a insuflat dragostea pentru mancarea sanatoasa, gustoasa si de calitate.
Pentru actorul american nu e singura implicare in industria alimentara. Este un investitor important si intr-o companie producatoare de bere. Una aparte care imbuteliaza bere in cutii “de moda veche”, care trebuie deschise cu un desfacator special si nu cu obisnuita cheita.
Sursa: Grub Street