Conform unui articol publicat de New York Times, piata mancarurilor organice s-a transformat intr-o industrie de miliarde de dolari. Cum ramane cu produsele naturale? Ei bine, sa zicem doar asa: salata verde nu e chiar asa de verde cum credeai. Vezi 3 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa scoti bani din buzunar:
1. Nu toate legumele din piata sunt organice
Ai impresia ca daca nu cumperi de la supermarket, ci de la fermieri, fructele si legumele sunt 100% sanatoase. Ei bine, chiar si fermierii sau taranii nostri folosesc diferite chimicale, uneori fara masura. Trebuie sa castige si ei ceva, nu-i asa?
2. Unele branduri organice sunt detinute de companii non-organice
Noul trend in materie de afaceri este urmatorul: companiile mari, internationale, incep sa achizitioneze companii mai mici, organice. De ce? Pentru ca sunt mult mai profitabile. Iar lumea are mai multa incredere in ele. Un exemplu - Sucul Naked comercializat in America, detinut de PepsiCO.
3. Mancarurile organice contin ingrediente non-organice
Acidul critric, diatomitul sau prafurile de copt sunt doar cateva din cele peste 250 de ingrediente non-organice care sunt permise in procesul de realizare a mancarurilor organice.