1. Primesti mai multi nutrienti
Mancarea organica are mai multe vitamine, minerale, enzime si micronuntrienti in comparatie cu alimentele pe care le gasesti in mod obisnuit in magazine. Revista americana Journal of Alternative and Complementary Medicine a facut o analiza a 41 de studii care comparau valoarea nutritionala a celor doua tipuri de alimente, iar concluzia a inclinat balanta de partea celor organice. Conform studiilor, o portie de de salata, spanac, morcovi sau cartofi organici ofera mai multa vitamina C in comparatie cu aceeasi cantitate de legume si verdeturi crescute in conditii normale. In medie, alimentele organice au un aport mai mare de fier, vitamina C, magneziu sau fosfor.
2. Consumi o mancare cu gust mai bun
Ai simtit-o cu siguranta daca ai mancat pana acum o rosie crescut in gradina proprie sau a rudelor si o rosie importata sau crescuta in sere cu productie mare. Chiar si in cazul animalelor putem vorbi de cele crescute cat mai natural, hranite la randul lor cu hrana bio, fara hormoni de crestere si in spatii largi. Gustul bun vine din faptul ca mancarea organica este obtinuta pe cai naturale, fara ingrasaminte, fara E-uri sau conservanti.
3. Protejezi mediul si ecosistemele
Doar o mica parte din substantele chimice folosite in agricultura clasica ajung direct la tinta, distrugand daunatorii plantelor, in timp ce o mare parte ramane si polueaza mediul inconjurator. Pentru ca procesul de productie al alimentelor organice nu implica folosirea substantelor chimice, atunci si mediul va fi mai sanatos, printr-o poluare mai mica a apei, solului si aerului. Iar asta va ajuta si la pastrarea ecosistemelor naturale.