Important este sa consumi grasimi sanatoase, mononesaturate si polinesaturate., care scad nivelul de colesterol din sange si cresc nivelul colesterolului bun. Iata in ce alimente le gasesti:
1. Maslinele
Daca adaugi 10 masline mari in salata pe care o mananci, vei adauga 5 grame de grasimi, dintre care 3,5g mononesaturate si 0,4g polinesaturate. Tocmai de aceea, si uleiul de masline este foarte sanatos si chiar recomandat consumului zilnic.
2. Ouale
In ciuda colesterolului si a grasimilor continute, ouale se mai numesc si "multivitaminele naturii", iar asta pentru ca sunt printre cele mai nutritive alimente din lume. Sunt pline de vitamine, minerale, proteine de calitate, grasimi sanatoase si altele: vitamina B12, B2, A, B5, seleniu, plus cantitati mici din aproape toate vitaminele si mineralele de care are nevoie corpul uman (calciu, fier, potasiu, zinc, vitamina E si multe altele).
3. Migdalele
Sunt bogate in grasimi saturate benefice si vitamina E, care elimina efectele daunatoare ale razelor ultra-violete si protejeaza organismul impotriva maladiei Alzheimer. De asemenea, acestea contin minerale, precum manganul, care ajuta sistemul osos si regleaza cantitatile de zahar din sange, si magneziu, esential pentru organele interne, muschi si functionarea corecta a sistemului nervos. In plus, regleaza presiunea sangvina. Conform studiilor, continutul de grasimi sanatoase duce la reducerea masei abdominale.
4. Somonul
Este un peste atipic, intrucat contine foarte multe grasimi. Nu te panica insa. Acesta vine cu o doza mare de grasimi sanatoase. Acizii grasi Omega 3 si 6 regleaza mai multe functii din corp, precum tensiunea arteriala, sistemul circulator si nervos. Important este sa consumi somon natural, nu de ferma. Citeste si: Cele mai mari 5 greseli pe care sa le eviti atunci cand gatesti somon
5. Avocado
Avocado a fost numit "fructul perfect" de catre nutritionisti, iar asta pentru ca are beneficii multiple asupra organismului. Astfel, persoanele care obisnuiesc sa consume avocado au un nivel mai crescut de grasimi "bune" in sange in comparatie cu cei care nu includ fructul in dieta, chiar daca aportul de calorii in cazul ambelor grupuri este acelasi. Nivelul colesterolului in cazul consumatorilor de avocado este mai redus, iar riscul de boli cardiace, atacuri cerebrale si diabet sunt mult diminuate. De asemenea, fructul asigura 23% din necesarul de vitamina E, cu 13% mai mult magneziu, cu 16% mai mult potasiu si cu 48% mai multa vitamina K.