Acesta este verdictul dat de expertii in nutritie, care sustin ca slabesti mai usor daca renunti la carbohidrati, decat daca renunti la grasimi. Acestia isi doresc sa incurajeze consumul de grasimi, in special cele sanatoase, provenite din avocado, nuci si seminte.

In ultimii ani, in special in America, s-a promovat dieta fara grasimi, insa rezultatele nu au fost deloc incurajatoare. Americanii au continuat sa se ingrase, ba chiar mai tare decat in perioada in care consumau grasimi. Acum, nutritionistii vor sa refaca imaginea grasimilor si sa le reintroduca in alimentatia de zi cu zi a oamenilor de peste tot din lume.

Vezi si 5 alimente bogate in grasimi pe care trebuie sa le consumi mai des

Grasimile bune stimuleaza metabolismul

Organismul are nevoie de carbohidrati, proteine si grasimi ca sa produca energie. Un gram de grasimi sanatoase poate asigura, insa, de doua ori mai multa energie decat celelalte doua componente ale unei diete. Iar atunci cand taiem grasimile de tot, e ca si cum ti-ai lasa organismul fara carburant. Un studiu publicat in 2007 in American Journal of Clinical Nutrition descoperea ca prin consumul de acizi grasi este stimulat metabolismul.

Citeste mai multe aici: Paradox de dieta. Mananca grasimi ca sa arzi grasimile