1. À la carte
Meniul à la carte este cel in care toate preparatele din meniu sunt prezentate separat, iar clientul are posibilitatea sa-si creeze singur meniul. Pretul final se obtine prin adunarea preturilor tuturor preparatelor comandate.
2. À la
Inseamna "in stilul". De exemplu, un preparat à la russe este un preparat gatit in stil rusesc.
3. En croûte: orice preparat en croûte este imbracat in aluat, care este ca o crusta.
4. En papillote: mancarea este impachetata, gatita si uneori servita in hartie de copt. Invata si tu sa gatesti en papillote.
5. Fines herbes: mix de ierburi - patrunjel, tarhon, arpagic, tocate foarte marunt.
6. Aperitif: cocktail, bautura servita inainte de cina.
7. Amuse-bouche: snack, o gustare de 2-3 imbucaturi.
8. Entrée: un antreu/starter
9. Etoffe: umplut.
10. Au gratin: termenul se refera la orice este ras si pus deasupra unui preparat. De cele mai multe ori presupune branza rasa deasupra mancarurilor.