Ingrediente:
- 1 kg de oase de vita
- 100 g de morcovi
- 50 gr de ceapa,
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura de concentrat de rosii
- ierburi aromate stranse in buchet (cimbru, foi de dafin, patrunjel, rozmarin)
- 2 litrii de apa
Mod de preparare:
Pentru a realiza acest fond brun de vita, vom incepe prin pregatirea tuturor ingredientelor.
Portionati oasele in bucati astfel incat sa intre intr-o tava mare si introduceti in cuptor timp de aproximativ 15 minute la o
temperatura de 250 ° C.
Intre timp, curatam morcovii si ii taiem mirepoix, la fel procedam si cu ceapa. Adaugam legumele taiate in jurul oaselor colorate si le lasam la cuptor timp de 10 minute.
Apoi le punem intr-o oala si o punem pe foc. Nu adaugam deloc sare. Adaugam buchetul de ierburi aromate, usturoiul si concentratul de toamte si la final apa. Lasam la fiert la foc mic si constant.
Timpul de gatire trebuie sa fie lung si lent, in jur de 5-6 ore.
La final luam o strecuratoarea „chinois” pe care o asezam intro alta oala ca sa putem strecura sucul obtinut, suc care trebuie sa fie curat fara resturi. Il lasam la racit. Poate fi pastrat timp de 48 de ore la temperatura frigiderului sau de preferat este sa il portionam in mai multe recipiente si sa-l congelam. In acest fel putem sa folosim de fiecare data doar o anumita portie fara a decongela totul. Il dezgehtam si utilizam dupa cum ne este necesar.
Sursa: Sarbatorea Gustului
Foto:hescoffierathome.com