Un cocktail dulce ca un desert
Secretul succesului pentru acest cocktail este felul in care arata. Decorarea paharului este esentiala pentru a atrage toate privirile. Se potriveste perfect cu desertul de la finalul mesei.
Ingrediente (pentru 1 pahar):
- 25ml votca (poate fi si aromata)
- 15ml suc de lime
- sampanie (de preferat fara arome)
- bomboane de tort pentru decor
Fiecare pahar se umezeste sau se unge cu putina apa cu zahar pe margine si se aseaza marginea intr-o farfurie pe care ai pus bomboanele de decor. Pune votca si sucul de lime in pahar, apoi completeaza cu sampanie.
Sursa: Mint Love social club
Cocktail French 75 cu portocale rosii
Pentru serile cu prietenii un cocktail cu arome citrice si aroma usor amaruie a ginului va da tonul conversatiilor.
Ingrediente (pentru 1 pahar):
- 45ml gin
- 1 portocala rosie (mica) stoarsa
- sucul de la o jumatate de lamaie
- 85ml sampanie
- gheata
Intr-un pahar de cocktail sau sampanie inalt pune pana la jumatate gheata sparta. Intr-un shaker pune cuburi de gheata pe jumatate. Toarna ginul si sucul de la citrice. Agita bine.
Strecoara amestecul in paharul de cocktail si completeaza pana sus cu sampanie. Decoreaza cu coaja de portocala sau o felie de portocala.
Sursa: Cookie+Kate
Cocktail Blue Angel
Pentru acest cocktail ai nevoie de fructe de padure congelate care vor adauga un surplus de racoare bauturii tale. Pentru un efect spectaculos imbraca marginile paharului in zahar.
Umple pe trei sferturi un pahar de cocktail inalt cu sampanie si adauga 10 coacaze negre. In cateva minute sampania se va colora si va avea o aroma subtila de coacaze. Pune un strop de sirop de rodie sau de merisoare si putin suc de portocala rosie.
Daca folosesti coacaze congelate nu mai e nevoie de gheata. Daca ai fructe proaspete adauga si 2-3 cuburi de gheata maruntita. Amesteca si cocktail-ul e gata.
Sursa: Healthy. Happy. Life.